≫ 

7 stvari koje morate da uradite posle seksa ako želite da vam vagina ostane zdrava

Nakon seksa, pored uriniranja, morate da uradite još nekoliko korisnih stvari

  • 9

Volite seks, ali sigurno volite i vašu vaginu zbog čega morate da je poštedite iritacije, infekcija i gljivica i to radeći samo nekoliko stvari nakon seksa.

Naučnici tvrde: Lek koji se i u Srbiji koristi za lečenje gljivičnih oboljenja na stopalima može da izleči rak?

Sledeći put kada budete imali seks, obavezno uradite neku od sledećih stvari kako biste obezbedili zdravlje svojoj vagini.

Urinirajte posle seksa ako ste skloni infekcijama

Obavezno urinirajte nakon seksa. Foto-ilustracija: Profimedia/ImageSource

Čak i ako nemate potrebu da idete u toalet posle seksa, obavezno posetite toalet. Kada imate predigru, bakterije iz analnog otvora mogu da dođu u kontakt sa vašom uretrom i vaginom i da izazovu neku infekciju posebno kod žena sklonih urinarnim infekcijama.

Popijte neki suplement sa brusnicom

Jednom dnevno popijte koncentart od brusnice u vidu pilule ili pojedite šaku brusnica. Izbegavajte sokove koji su puni šećera.

Obrišite se

Nakon seksa obavezno se potrudite da vam higijena bude na nivou. Foto: Pixabay.com

Ukoliko lubrikant ili pljuvačka dođu u kontaktu sa vašim genitalijama i zbog toga se osećate manje sveži nakon seksa, obavezno se istuširajte.

Uskočite u toplu kupku

Osetite se kao najlepša seks kraljica nakon seksa i počastite se toplom kupkom. Dodajte malo kokosovog ulja u toplu kupku kako biste hidrirali vašu kožu i umirili vaginu, moguće otoke i iritacije.

Uvucite se u pamuk

Kada se osvežite nakon seksa, kako biste izbegli infekcije, obavezno obucite pamučni veš i pidžamu. Izbegavajte donji veš od najlona i uske pidžame.

Popijte vodu

Nakon seksa obavezno nadoknadite izgubljenu tečnost. Foto: Promo

Ukoliko ste se mnogo oznojili, nadoknadite to ispijanjem vode. Voda će vas osvežiti, ali i sprečiti stvaranje infekcije izazvane bakterijama u bešici.

Jedite hranu bogatu probiotikom

Užine posle seksa su najbolje, pa posegnite za nečim što će prijati i vašoj vagini. Jogurt, posebno onaj bogat probiotikom, je odličan jer ima iste bakterije kao i vagina. Uzimanjem ovih namirnica nakon seksa pomažete vašem telu da nadoknadi dobre bakterije i smanjujete rizik od gljivičnih infekcija.

(Telegraf.rs/womenshealthmag.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    1. jul 2018 | 00:06

    Higijena je najvaznija, i pre i posle seksa. Nakon odnosa obavezno dobro istusiram vaginu iznutra (kupila sam zgodnu bateriju tusa za to), kako bih odmah sprala spermu i ostali sekret iz vagine. I obavezno mokrenje nakon odnosa.

  • Kole

    1. jul 2018 | 06:25

    Pa naravno, naše prabake su sigurno ispoštovale svih 7 tačaka što ste naveli.

  • Valentina

    1. jul 2018 | 00:43

    Kakav je to seks ako odmah posle svrsetka cina, otrcis u kupatilo? Ma dajte molim vas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA