≫ 

Evo koliko svake vrste hrane morate da imate u tanjiru za idealan obrok

Obrok treba da bude izbalansiran i da sadrži različite zdrave namirnice

  • 0

Kvalifikovana doktorka Hejzel Valas, koja je poznatija kao "The Food Medic" podelila je fotografiju svoje večere na Instagramu sa svojih 244.000 pratioca i dokazala da zdrav obrok može da bude još kako zdrav.

Ova mama pravi čudesne obroke kako bi naterala izbirljivog sina da jede zdravo (FOTO)

Najbolji način da se izborite sa hroničnim bolestima je da jedete mnogo voća i povrća, cele žitarice, ribu i smenjenje količine obrađenog mesa i šećera. Smatra se da ne postoji dijeta koja je dobra za celokupno zdravlje kao što je Mediteranska ili DASH dijeta.

Објава коју дели Dr Hazel Wallace (@thefoodmedic) дана

Doktorka Hejzel istakla je da je za nju Mediteranska dijeta jedna od najboljih, a onda je podelila fotografiju svoje večere koja je savršeno izbalansirana.

Објава коју дели Dr Hazel Wallace (@thefoodmedic) дана

Na njenom tanjiru su se našle šargarepe, korijander, veganski burgeri, dinstano povrće, brokoli i mala količina feta sira. Mediteranska dijeta se bazira na malinovom ulju, voću i povrću, orahe i semenje, sočivo i žitarice, ribu, piletinu, mleko i crveno vino, sa smanjenim unosom crvenog i prerađenog mesa i hrane.

Објава коју дели Dr Hazel Wallace (@thefoodmedic) дана

- Porcija proteina veličine šake kao što je file lososa, ili tofu, sočiva, dve šolje svežeg povrća, zeleniš, brokoli, paprike, pečurke i slično; šaka smeđeg pirinča ili pečenog paradajza sa malo ulja kao što je maslinovo ulje, ili možda čak i orasi i semenje su odlična kombinacija, rekla je ona.

Објава коју дели Dr Hazel Wallace (@thefoodmedic) дана

Ova dijeta se ne fokusira smanjenje pojedinih sastojaka, već na različite vrste namirnica. U ovoj oblasti neophodno je da se urade još neka istraživanja kako bi se potvrdilo da je ovaj način ishrane najbolji za zdravlje.

(Telegraf.rs/dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA