≫ 

Ova fotografija pokazuje koliko zrele banane su najzdravije, a koje bismo trebali da izbegavamo

Volite li zelene ili prezrele banane? Koje su zdravije i bolje za zdravlje?

  • 0

Možda mislite da postoji samo jedan tačan odgovor, ali sada online debata pokazuje koji je idealan nivo zrelosti banane i kada je idealno vreme da jedemo ovo žuto voće.

Izbeljuje zube, uklanja bradavice, polira srebro: 10 jako korisnih stvari koje možete da uradite s bananom

Na Instagramu se pojavio post na kome su prikazane banane različite zrelosti označene brojevima, dok su ljubitelji banana birali koju bi oni pojeli. Većina fanova banana odabrali su one od broja 8 do 10 koje imaju malo pegica po sebi.

Објава коју дели Fitness Meals🍗🍌🍛🍍 (@fitness_meals) дана

Nekoliko ispitanika je odlučilo da izabere bananu pod brojem 2 koja je još uvek zelena i jarko žute je boje. Nutricionista Rijanon Lambert otkrila je da su banane izuzetan izvor kalijuma i drugih hranljivih materija bez obzira na zrelost.

- Banane su voće koje je ograničeno u upotrebi kod dijabetičara jer sadrže dosta šećera, a o tome odlučuje lekar. Istraživanje pokazuje da su zelene banane bogate skrobom čak 80-90 odsto, koji se pretvara u šećer kako banane sazrevaju. Ljudi koji pate od dijabetesa ne smeju da jedu banane koje su prezrele kako ne bi podigle previše nivo šećera u krvi, rekla je nutricionista.

Banane su izuzetno bogate kalijumom i vitaminima Foto: Pixabay.com

Za osobe koje su zdrave, zrelija banana se mnogo lakše svari. Kada banana sazri, skrob se pretvara u šećer i banane koje su jarko žute boje se lakše vare. Viši glikemijski indeks utiče na to da se banane brže svare. Zbog toga često viđamo tenisere kako jedu banane u pauzi kako bi dobili energiju da nastave meč.

VIDEO: Sumo rvanje, sport koji vodi u bolesti

(Telegraf.rs/www.dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA