≫ 

Lekari su ostali u šoku kada su videli rezultate - uspeo je da pobedi opasnu bolest samo jednom promenom u ishrani (FOTO)

Kronova bolest je hronična zapaljenska bolest creva, koja zahvata ceo digestivni trakt i može da bude veoma opasna

  • 0

Ejdan Hanson ima dijagnozu Kronove bolesti od svoje 15 godine i borio se stalno sa cistama, fistulama, čirevima i bolnim gnojnim čirevima skoro sedam godina jer mu je bolest napravila pakao od života.

U crevima imate čak 15 kg otrova! Ovo je način da ih izbacite (RECEPT)

Sada ima 22 godine i seća se kada su mu lekari saopštili da će do kraja života morati da uzima lekove kako bi preživeo. Ali, jedna jako važna promena u ishrani označial je početak njegovog oporavka.

Foto: Facebook

On je na svom Facebook profilu objasnio kako ga je veganska ishrana za samo šest meseci koliko ju je praktikovao oporavila i poboljšala mu zdravlje toliko da je i njegov hirurg bio iznenađen.

- Video sam se sa hirurgom koji me pregleda od moje 15. godine. Uvek je insistirao da se pojavljujem na kontroli svaka tri meseca. Kada me je pregledao jedino je izgovorio “O, moj Bože!". Rekao mi je da sam ja bolje nego ikada pre i da ne moram da dolazim na kontrolu narednih godinu dana, ispričao je srećni mladić.

Foto: Facebook

Ovaj zagovornik veganske ishrane, rekao je da mu je doktor savetovao da nastavi šta god da radi jer to što radi za svoje zdravlje je odlično. Na svakoj kontroli posle operacije on bi mu dao istu dijagnozu i rekao kako sve izgleda u redu i isto, da lepo zaceljuje, ali je sada čuo u njegovom glasu zaprepašćenje.

Ejdan je počeo sa veganskom ishranom pre šest meseci kada je upoznao nejgovu devojku koja mu je rekla da je to što je postala vegan mnogo toga dobrog donelo njenom zdravlju. U januaru je odlučio da i on proba njen način ishrane i nije se pokajao.

Pošto mu je ishrana bila značajno redukovana, on se trudio da na dnevnom nivou unese dovoljno namirnica kako bi održavao svohje zdravlje u redu.

Foto: Facebook

- Uzimao sam vitamin B12 pored redovne terapije, jedem gomile voća i povrća i trudim se da ih uključim u što više obroka u toku dana. Planiram da posetim nutricionistu samo da bih bio siguran da je moja ishrana dobro isplanirana, rekao je on.

Foto: Facebook

Primetio je da mu je telo zategnutije i da ima malo više mišića. On je i inače bio mali mršavi momak, ali sada je primetio da mu se telo promenilo i postalo mišićavije nego pre. Da nije lekova koje treba da popije kaže da ne bi ni mislio da je ozbioljno bolestan. Kada je rekao lekarima da želi da bude vegan, oni su ga podržali jer ukoliko mu pomaže da drži njegovu pod kontrolom onda je to za njega odličan izbor.

VIDEO: Zbog specifične ishrane, ovaj sport vodi u SMRT

(Telegraf.rs/dailymail.co.uk

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA