Novi bizarni trend uzima maha: Proslave prve menstruacije uz torte u obliku tampona i materica sve popularnije (FOTO)

Mame su u proslavljanju važnih momenata u životu njihove dece otišle korak dalje

  • 7

Novi trend koji se širi među majkama jeste proslava prve menstruacije njihovih ćerki u čiju čast priređuju žurke sa tortama u obliku tampona, uložaka i vagina.

Crveno meso izaziva teško oboljenje kod žena koje im od života pravi pakao

Slave se rođendani, polazak u školu, uspeh na kraju polugođa, ali i prva menstruacija. Majke širom Britanije pokrenule su novi trend koji ima za cilj da devojčicama pokaže da ta promena koju sada doživljavaju nije strašna. Mnoge devojčice su uplašene i zabrinute, a neke osećaju i stid zbog menstruacije, pa su mame došle na ideju kako da im to učine zanimljivijim i manje strašnim iskustvom.

Ove žurke su namenjene devojčicama koje tada mogu otvoreno da pričaju o menstruaciji sa svojim majkama, drugaricama i rođakama kako bi shvatile šta ta promena zaista znači. To je pokušaj da se skine stigma sa ciklusa koji je svakodnevica mnogih žena.

Објава коју дели Aimee Natasha (@aimee_natasha) дана

U tu svrhu, na žurkama su prisutne torte u obliku tampona, materica, uložaka i sladoleda ukrašenih sirupom od jagode koji aludira na krv. 2017. godine dvanaestogodišnja Bruk Li sa Floride podelila je na društvenim mrežama slike sa zabave koju joj je priredila njena majka Šili i od tada ove žurke su prisutne svuda. Poznata manekenka Tajra Benks otkrila je i da je njena mam priredila žurku kada j eona sa 15 godina dobila svoju prvu menstruaciju i da je to bilo prilično kul.

Објава коју дели Rachelle Lauri (@rachellelauri) дана

Veliki broj devojčica ne razgovara dovoljno sa svojim majkama i učiteljicama o menstruaciji , pa ih ona uhvati nespremne. Strah i stid ih onda parališu i često su depresivne jer misle da je to nešto loše i prljavo. Ovo je idealan način da se stav o tome promeni.

Објава коју дели Sara Renkonen (@gaylien3000) дана

(Telegraf.rs/irishmirror.ie)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA