≫ 

Dr Paukman podmlađuje ljude, a ovo je njegov recept za mladost - koji je prvo isprobao na sebi (VIDEO)

Za Telegraf otkriva najdelotvornije načine kako da usporite proces starenja i postignete dugovečnost

  • 2

Dr Lev Paukman je endokrinolog i internacionalni stručknjak iz oblasti anti-aginga. Njegovi tretmani se zasnivaju na zameni hormona sa posebnim akcentom na prirodnim ili bioidentičnim hormonima.

- Starenje je direktno povezano sa hormonima, odnosno što više hormona imamo- izgledamo i osećamo se mlađe i obrnuto. Zajedno sa starenjem mi gubimo hormone - dr Paukman je izjavio za Telegraf i dodao da je starenje je proces koji nažalost ne možemo zaustaviti, ali ga možemo usporiti.

Neke od osnovnih pojava koje ukazuju na hormonski disbalans i označavaju prve znake starenja su malaksalost, umor, kao i depresija, a obično se javljaju kod žena i muškaraca između 45 i 55 godine kao prirodna biološka pojava. Zamenom tj. podizanjem nivoa testosterona ovaj proces se odlaže.

Foto: Nikola Tomić

Nekadašnje terapije zasnivale su se na primeni sintetičkih tj. veštačkih hormona, međutim poslednja istraživanja dokazala su da sintetički hormoni imaju negativan uticaj na ljudsko telo i mogu izazvati kancerogene posledice. Doktor Lev Paukman bavi se isključivo terapijama u kojima koristi prirodne tj. bioidentične hormone, koji dokazano imaju pozitivne efekte po ljudsko telo.

Osnovna razlika leži u njihovoj proizvodnji - sintetički su proizvedeni u laboratoriji, dok se prirodni ili bioidentični proizvode u prirodi, kao i u njihovom uticaju na ljudski organizam. Prirodne hormone telo lakše prepoznaje i ostavljaju zdravije posledice uz delotvorniji učinak.

Pored hormonskih tretmana, dr Lev Paukman je istakao značaj zdravog načina života i govorio o njegovoj ulozi u procesu starenja. Fiziča aktivnost, san i način ishrane igraju ključnu ulogu u očuvanju zdravlja i mladosti.

Njegov rad se temelji na četrdesetogodišnjem iskustvu u lečenju i implementaciji tretmana za podmlađivanje na više od 20.000 pacijenata i doneo mu je internacionalni uspeh i priznanja u oblasti anti-aginga. Klinika dr Paukmana nalazi se u Njujorku, a ekskluzivno za Telegraf je otkrio planove za otvaranje nove klinke u Beogradu.

Foto: Nikola Tomić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kop

    25. jul 2018 | 14:09

    A zasto bi se podmladjivo da opet prolazim kroz tinejdj fazu vojsku lutanje ulicama I kaficima mlatenje prazne slame pogresnih odluka I ljudi neka fala svako doba I'ma svoje prednosti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA