≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Seks mit ili stvarnost: Može li ananas da poboljša ukus sperme i šta ga to sve "kvari"?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Priznajte da ste iz radoznalosti tražili savete vezane za ananas na Google-u

  • 13

Većina momaka se sigurno u nekom momentu pitala kakvog je ukusa njihova sperma, a oni koji su probali (ima ih mnogo) kažu da i nije baš najboljeg ukusa na svetu.

Opasna i neizlečiva bolest može da se prenese seksom - a ovo su najvažniji znaci upozorenja da je imate

Neki su ukus uporedili sa ukusom deterdženta ili kiseline iz baterije. Postoji način da učinite ukus vaše sperme boljim i posebno ananas ima veliki uticaj na ukus po rečima nekih. Ali da li je ovo zaista istina ili je samo još jedna urbana seks legenda?

Ko još nije probao da ananasom poboljša ukus sperme... Foto-ilustracija: Profimedia

Uprkos uvreženom mišljenju, sperma nije sačinjena samo od spermatozoida. 80 odsto nje čini voda, a sadrži i amino kiseline, fruktozu, glukozu, cink, kalcijum, vitamin C i još neke sastojke. Ono što je najzanimljivije jeste da spermatozoida ima najmanje.

Bilo šta što unesemo u organizam, bilo da je to hrana, alkohol, duvan ima uticaj na ukus i miris naših telesnih tečnosti i sekreciju, a tu ubrajamo znoj, pljuvačku i naravno spermu. Pošto je sperma alkalna, ona ima prirodno gorak ukus, a ono što konzumirate ima uticaj na ukus. Što više tečnosti unosite to ćete više sperme imajeg ukusa.

Ima li onda ananas neki utica ili nema? Pa, odgovor je i da i ne. Glasine su delom tačne. Iako nema naučnih dokaza, bilo koja hrana ili tečnost koja u sebi ima šećer bilo da je fruktoza ili glukoza ima uticaja na ukus sperme. Samo zbog toga što je ananas prilično kiseo, jedenje ili ispijanje soka od ananasa može da pomogne u poboljšanju ukusa sperme. Isto važi i za drugo voće poput limuna i brusnice koji poboljšavaju ukus sperme.

Pored ananasa, probajte brusnicu, breskve, šljive, limun, peršun, cimet,... Foto-ilustracija: Foter/withrow


Prirodn i šećer u voću poput kivija, borovnica , šljiva, breskvi, kajsija i nektarina takođe poboljšavaju ukus. Začini poput cimeta, nane i peršuna takođe imaju pozitivan uticaj. Jedno povrće je naročito vredno pohvale, a to je celer koji je bogat vitaminom C koji pomaže da se ukloni slani ukus.

Kako bi vaša sperma imala lep ukus izbegavajte kafu, duvan, alkohol i marihuanu jer ona čini da sperma ima gorak ukus, a imaju uticaj i na znoj i urin. Pored toga, crveno meso, mlečni proizvodi, čokolada, brokoli i spanać mogu da daju spermi slan i jak ukus.

Ukoliko želite da probate da utičete na ukus vaše sperme, morate da znate da efekat neće biti vidljiv istog noći. Promene su vidljive danima pa i nedeljama kasnije, jer tečnost prostate koja proizvodi spermu stvara se nekoliko dana pre ejakulacije, pa ako popijete čašu soka od ananasa danas ne očekujte da se ukus oseti večeras.

(Telegraf.rs/menshealth.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Matej

    8. avgust 2018 | 18:41

    "Većina momaka se sigurno u nekom momentu pitala kakvog je ukusa njihova sperma, a oni koji su probali (ima ih mnogo)" IMA IH MNOGO? WHAT? JA SAM ONDA LUD STO NISAM NITI BIH.

  • Милош

    8. avgust 2018 | 18:23

    Ima li koja da proba?

  • Mira

    10. avgust 2018 | 00:12

    Ja vise volim da utrljam na lice nego da progutam, cula sam da je dobro za ten i da zateze bore. Tako da me ukus ne zanima, nek jede sta hoce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA