≫ 

Evo šta izaziva bolne bubuljice i groznice u nosu - i kako da ih se rešite

Bubuljice na bilo kom mestu znaju da budu pravi pakao

  • 1

Bubuljica u nosu je izuzetno bolna, a pored bola i suza koje ne znamo kako da zaustavino, mesto koje je zaštićeno od pogleda predstavlja pravu noćnu moru jer ne možemo da dođemo do bubuljice i lečimo je.

Bole k'o đavo, ali i za njih ima leka: 3 najbolja načina za brzo lečenje žuljeva

Međutim, pored bubuljice mogu da se pojave i druge neke stvari poput groznice. Ovde se javljaju bubuljice zato što dolazi do zapušenja pora i nemogućnosti da se ovaj deo tela tretira kao i svaki drugi i da se očisti od prljavštine.

Bubuljice u nosu mogu da budu veoma bolne. Foto: Pixabay.com

Groznica može da se javi bilo gde na telu pa čak i u nosu, a simptomi su slični onima koje imate kada se pojavi bubuljica. Ta izraslina koju imate u nosu može da bude i infekcija koja se zove folikulitis kada se folikul dlake inficira bakterijama i izaziva crvenilo i otok. One izgledaju kao bubuljice, male su i beličaste, a mogu da se pojave bilo gde na telu. Bakterije koje je izazivaju žive na vlažnim delovima tela kao što su nozdrve i ponekad se inficiraju.

Ukoliko je zapravo u pitanju bubuljica, tretman na bazi benzoil peroksida može da vam pomogne da je se rešite. Ali, ako je reč o groznici, onda je mesto malo osetljivije i povlači se za tri do pet dana, a tretira se sa nekom kremom koju vam može prepisati lekar.

Ukoliko mislite da imate folikulitis, koji izgleda kao mala crvena ili bela bubuljica, potreban vam je neki antibiotik ili mast koju može da vam prepiše samo lekar. Nikako ne uzimajte preparate i lekove na svoju ruku.

Groznica je uporna i zahteva stručnu pomoć. Foto: Pixabay.com

Kako biste izbegli da se javljaju ovakvi problemi održavajte nozdrve čistim uz pomoć vode ili fiziološkog rastvora. Ako imate groznicu tretman mora da bude ozbiljniji, a morate i da jačate imunitet jer one nastaju kada vam je imunitet ugrožen.

Folikulitis može da bude veoma opasan ukoliko se ne leči. Moguća je pojava gnoja i ozbiljnije infekcije ukoliko ne čistite mesto na kome se pojavila. Narodna medicina ovde ne može da vam pomogne, već samo posebne kreme i lekovi koje prepisuje lekar. Ako osetite tegobe, obavezno se javite na pregled kako biste dobili adekvatnu terapiju.

VIDEO: Da li prdež može da produži život

(Telegraf.rs/womenshealthmag.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bolesnik

    14. septembar 2018 | 15:38

    Bubuljice imam celig života od 15-61 g.i još niko nije uspeo da nađe uzrok i izleči,kozmetika ublaži tegobe kao i lekovi,urođena sklonost ili defekt.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA