≫ 

Inovativni proizvod glo stigao u Srbiju: Zagrevanjem duvana oslobađa 95 odsto manje toksina nego obična cigareta i to bez mirisa i bez pepela (FOTO) (VIDEO)

Lider u proizvodnji duvanskih proizvoda predstavio je svojim potrošačima novi proizvod koji prati svetske trendove

  • 0

Inovativni uređaj za zagrevanje duvana glo je novi proizvod kompanije British American Tobacco koji zagreva, a ne sagoreva duvan, stigao je u Srbiju i izazvao veliku pažnju na tržištu u prvim nedeljama.

British American Tobacco predstavlja glo – inovativni proizvod za zagrevanje duvana u Srbiji (FOTO)

glo je proizvod koji pruža iskustvo slično cigaretama, ali bez sagorevanja i sa potencijalno manjim stepenom štetnosti u poređenju sa cigaretama.

Foto: Promo

- glo je rezultat godina inovacije, posvećenosti i naučnih studija. Ponosni smo što možemo potrošačima da ponudimo potencijalno manje rizične alternative cigaretama. Prioritet nam je bio testiranje određenih štetnih materija u dimu cigareta i od onih koje smo testirali u isparenjima iz glo-a uočili smo značajno smanjenje. Iako je potrebno još dugoročnog istraživanja, rezultati koje do sada imamo vezano za glo sugerišu nam da zaista postoji potencijal za smanjenje štetnosti u poređenju sa cigaretama, izjavio je izvršni direktor za nauku BAT-a doktor Kris Proktor.

Doktor Kris Proktor Foto: Promo/Srđan Janjuš

Uređaj je dizajniran u Velikoj Britaniji, a na njegovom razvoju koji je trajao 4 godine radilo je više od 100 stručnjaka širom pet kontinenata. U izradi su učestvovali inženjeri, dizajneri, stručnjaci za duvan i toksikolozi.

- Srbija je dobila priliku da bude među prvim državama u regionu u kojima predstavljamo glo. Jako sam ponosan što sada možemo da ponudimo ovu, potencijalno manje rizičnu alternativu cigaretama našim konzumentima. Predstavljanje glo-a u Srbiji, takođe, znači dodatne investicije koje ćemo usmeriti u razvoj našeg poslovanja, u naše potrošače i zaposlene, izjavio je Sotiris Kosturos, generalni direktor kompanije BAT za Srbiju i Crnu Goru.

Sotiris Kosturos Foto: Promo/Srđan Janjuš

BAT je trenutno jedna od najvećih kompanija na svetu kada je reč o proizvodima nove generacije, a kako je istakao Antal Bekefi, generalni direktor BAT Adria regije, lansiranje uređaja nove generacije deo je nastojanja BAT da postane lider u transformaciji globalnog duvanskog biznisa u cilju razvijanja proizvoda smanjenog rizika.

- Značajno ulažemo u razvoj i istraživanje. Od 2012. godine BAT je uložio preko 2,5 milijarde dolara u razvoj proizvoda nove generacije, istakao je Bekefi.

Inovativni glo emituje 95 odsto manje toksina nego klasične cigarete. Foto: Promo/Srđan Janjuš

Ključna prednost glo-a je lakoća upotrebe, jer je reč o jedinstvenom uređaju kojim se upravlja na jedan klik, a jedno punjenje baterije dovoljno je za 30 uzastopnih korišćenja. Ovaj uređaj zagreva duvan na temperaturi od 240 stepeni Celzijusa, proizvodeći paru koja sadrži 90 do 95 odsto manje određenih toksičnih materija u odnosu na dim cigarete. Ne stvara ni dim ni pepeo, a izostanak dima značajno smanjuje količinu neprijatnog mirisa na koži, kosi i odeći korisnika.

Konzumira se tako što se u aparat ubaci specijalan duvan koji dolazi u širokom asortimanu aroma kako bi se zadovoljili različiti ukusi potrošača. U Srbiji, su stikovi dostupni u tri arome i to Navy Blue, Green i Citrin.

Jedno punjenje dovoljno je za 30 korišćenja. Foto: Promo/Srđan Janjuš

- Ovaj proizvod karakteriše vrhunski dizajn i jednostavnost korišćenja. Nakon stavljanja stikova u aparat samo jedan klik aktivira mehanizam za zagrevanje i potrebno je 40 sekundi da bi uređaj dostigao radnu temperaturu. Kada je potpuno osvetljen glo je spreman za upotrebu. Napredna elektronika kontinuirano nadzire i kontroliše temperaturu i onemogućava pregrevanje. U poređenju sa drugim uređajima nove generacije, dovoljno je samo jedno punjenje da bi se aparat koristio čak 30 puta, izjavio je Džon Brejdi direktor marketinga BAT Adria regije.

Potrošačima je proizvod dostupan na više od 1.300 lokacija širom Beograda. glo funkcioniše isključivo sa širokim asortimanom premijum stikovima koji su dostupni u različitim ukusima i jačinama. glo je trenutno dostupan na osam tržišta, uključujući Japan, Južnu Koreju, Švajcarsku, Kanadu, Rusiju, Rumuniju, Italiju i Srbiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA