• 0

Dijeta utiče na emotivno stanje žena više nego muškaraca, evo i zašto

Malo studija bavilo se stvarnim uticajem pojedinih namirnica na muškarce i žene

  • 0

Ženama su potrebnije veće količine hranljivih sastojaka u njihovoj ishrani kako bi njihovo emotivno stanje i zdravlje bilo u redu, potvrđuje nedavno istraživanje.

3 načina na koje će se vaše telo i život promeniti ako samo nedelju dana ne jedete šećer

Istraživači sa Univerziteta Bingamton otkrili su da žene manje od muškaraca osećaju pozitivne mentalne vibracije dok ne postignu balans u njihovoj ishrani. Muškarci se dobro osećaju emotivno usled smanjenog unosa hranljivih materija u organizam tokom dijete.

Određena ishrana žene čini depresivnijim. Foto: Pixabay.com

Prema rečima vođe istraživanja Line Begdač, ovo otkriće ide ruku pod ruku sa tvrdnjom da je psihičko zdravlje žena ugroženije i slabije od onog kod muškaraca. Ona je istakla da ovo istraživanje ukazuje n ato da je veoma važno imati zdrav način života i ishranu kako bi žene bile i mentalno zdrave.

- Ovo objašnjava zašto je ženama dva puta više dijagnostikovana anksioznost i depresija i zašto te epizode traju kod njih duže nego kod muškaraca. Današnja ishrana je bogata energijom, ali je siromašna u ključnim sastojcima koji podržavaju rad mozga i njegovu strukturu, rekla je ona.

Istraživači su otkrili vezu između dobrog zdravlja žena i konzumiranja Mediteranske dijete, koja imitira navike u ishrani Grka i Italijana i bogata je biljnom hranom kao što je povrće, cele žitarice, sočivo i orasi. Ova dijeta doprinosi gubitku kilograma i zdravlju srca.

Mediteranska dijeta ocenjena je kao najbolja za emotivno zdravlje žena. Foto-ilustracija: Profimedia

Razlika u mentalnom zudravlju žena i muškaraca vuče korene još od davnina, zbog načina ishrane koji su imali naši preci.

- Muškarci i žene su imali različite fizičke i emotivne odgovornosti koje su zahtevale i različitu energiju i hranu. Razlika u ishrani može da objasnii razliku u volumenu i vezi između moždanih ćelija muškaraca i žena. Problem nastaje kada je ravnoteža između ovih veza narušena što ometa normalne funkcije pojedinih sistema u mozgu, rekla je ona.

VIDEO: Zbog specifične ishrane, ovaj SPORT vodi u BOLESTI

(Telegraf.rs/independent.co.uk)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima