Sok od nara je najzdravije piće na svetu: Koliko tačno ima vitamina i zbog čega je baš toliko dobar? (INFOGRAFIKA)

Stručnjaci smatraju da nar štiti od nekih oblika karcinoma, kao što je rak prostate, i da može da modifikuje faktore rizika od srčanih bolesti i time čuva zdravlje srca

  • 0

Među tonom zdravog voća i povrća od kojih možete praviti super zdrave sokove, posebno se izdvaja jedna tropska voćka. Nutricionista Samanta Heler kaže da bilo šta sa živopisnom bojom, kao i većina bobica, ima mnogo antioksidanasa, tako da nije iznenađujuće što se sokovi od jagodičastog i bobičastog voća smatraju najzdravijima.

Antioksidansi, objašnjava ona, su prirodno prisutne supstance koje potiču od kiseonika. Hemijski govoreći, kiseonik uvek želi da se "pari", i ako ne može da nađe odgovarajući "par" on se lepi za supstance na koje naiđe u telu. Dok se lepi na supstance u telu, kiseonik može da ih preplavi i oksidiše, pa tako može da izazove bolesti. Helerova i drugi naučnici ističu da je jedan od najzdravijih sokova na svetu, baš zato što je pun antioksidanasa, sok od nara.

Ne želite da ih osetite: 10 najjačih bolova na svetu koji su prava agonija (INFOGRAFIKA)

Sam nar je jako zdrav jer sadrži najviše od svake vrste antioksidanasa. Stručnjaci smatraju da nar štiti od nekih oblika karcinoma, kao što je rak prostate, i da može da modifikuje faktore rizika od srčanih bolesti i time čuva zdravlje srca.

Sam sok od nara  je prirodno sladak pa mu ne treba dodavati šećere i veštačke zaslađivače. Dokazano je da nar sprečava sve od inflamacije i visokog holesterola do visokog krvnog pritiska i hiperglikemije. Sok od nara je bogat antioksidansima, a sadrži ih više o od crvenog vina i zelenog čaja. Sa dokazanim dejstiva u borbi protiv raka, kao i antioksidantskim i antiinflamatornim efektima, nije čudo što ovaj voćni sok ima tako dobru reputaciju. U nastavku pogledajte, zašto je sok od nara jedan od najzdravijih sokova na svetu: 

Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA