• 0
 ≫ 

Svaki muškarac može sam da izmeri svoju plodnost - a potrebno je samo da pogleda u stomak

 ≫ 

Muškarci sa ovim oblikom tela češće imaju jače i brže "plivače" što ih čini plodnijima

  • 0

Pokušaj zasnivanja porodice nije uvek lak. Jedan od šest parova ima problema sa plodnošću i taj broj raste. Od svakih 100 parova koji se trude da dobiju bebu, 80 do 90 njih će je napraviti u roku od godinu dana. Za ostatk parova će to potrajati duže, ili će im možda čak trebati pomoć za začeće.

Ne pokušavajte ovo kod kuće! 10 narodnih lekova koji su zapravo opasni

Broj spermatozoida je opao u poslednjih nekoliko godina, a većina muškaraca ne razmišlja o zdravlju svoje sperme sve dok ne počnu sa zasnivanjem porodice. Kako na najlakši način otkriti da li imate jake plivače?

Naučnici su otkrili da muškarci sa jednom neobičnom osobinom imaju zdraviju spermu. Istraživači iz Holandije su otkrili da momci sa obimom struka od 100 centimetara i više, imaju nižu koncentraciju sperme i sporije kretanje "plivača", nego oni sa tanjim strukom.

Momci sa obimom struka od 100 centimetara imaju nižu koncentraciju sperme Foto: Pixabay.com

Oduvek se verovalo da je salo na stomaku loše za plodnost, jer salo oko srednjeg dela tela može uticati na oslobađanje polnih hormona i razvoj sperme.

Dr Daun Harper je nedavno otkrio i da muškarci poseduju "biološke satove". Poznato je da žene više brinu o svom "biološkom satu", dok momci veruju da nema potrebe da žure u očinstvo. Ali, iako muškarci proizvode spermu tokom celog svog života, ona postaje slabija sa godinama.

- Da bi se smatrao plodnim, muškarac treba da proizvede od 4 i 30 miliona spermatozoida. Iako su muškarci fizički sposobni da imaju dete mnogo kasnije nego žene, genetski kvalitet muške sperme počinje da opada nakon 40-e godina života. - kaže dr Harper.

Smanjenje kvaliteta sperme može otežati parovima pokušaj da imaju decu, ali to nije jedini rizik koji čeka muškarce ako čekaju do kasnijih godina da osnuju porodicu. Trudnoće nastale sa starijim muškarcima imaju veću šansu za spontani pobačaj.

- Bez obzira na starost majke, rizik od pobačaja je veći ako otac ima više od 45 godina. Kvalitet sperme je najveći u srednom dvadesetih godina i počinje da se smanjuje posle 40-e godina života. - kaže dr Harper.

Salo oko srednjeg dela tela može uticati na oslobađanje polnih hormona i razvoj sperme Foto: Pixabay.com

VIDEO: Seks na radiju uživo! Radnici se malo zaneli pred kamerama

(Telegraf.rs / Izvor: dailystar.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok