≫ 

Evo šta se tačno dešava sa vašim telom kada pijete hladnu, mlaku i toplu vodu

Ništa lepše od čaše ledene vode kada je napolju visoka temperatura

  • 3

Temperatura vode može umnogome da utiče na naše telo, varenje i metabolizam, poručuju oni koji praktikuju Ajurvedu i kinesku medicinu.

Mršavimo i dok spavamo: Evo koliko kalorija potrošimo tokom sna, a da toga uopšte nismo ni svesni

Hladna voda usporava celokupan proces varenja i ceo digestivni trakt jer usporava protok krvi u stomaku i unutrašnjim organima i usporava sekreciju enzima. To sve dovodi do stagnacije cirkulacije i usporenja metabolizma. Voda koja je sobne temperature ili je topla ima pozitivne efekte jer pomaže cirkulaciju u digestivnom traktu i stimuliše varenje.

Temperatura vode utiče na naše telo više nego što možemo da zamislimo. Foto: Pixabay.com

U jednom istraživanju, pacijentima kojima je usporen transport materija iz organa za varenje u creva, davani su obroci različitih temperatura. Rezultati su pokazali da su topli obroci značajno olakšavali ovaj proces.

Razlog više da pijete vodu koja je sobne temperature ili topla je taj što se ona brže i lakše absorbuje u naš sistem pa nas čini hidriranijim u toku dana. Hladna voda brže prolazi kroz stomak pa možemo brže da dehidriramo.

Savetujemo da unosite što više tečnosti, bila ona hladna ili topla kako bi vaš organizam bio hidriran. Isprobajte više opcija dok n epronađete neku koja dobro radi za vaš organizam i zdravlje. Najvažnije je da se osećate dobro i budete aktivni i zdravi.

VIDEO: Da li ste znali da postoji flaširana kiša?

 

(Telegraf.rs/wellandgood.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja ovako

    22. septembar 2018 | 12:45

    Svako jutro uz kafu popijem čašu tople vode +čašu tople vode sa pola limuna. Za mesec dana ćete oslabiti, ukoliko imate trbu.

  • Ja

    22. septembar 2018 | 12:22

    Samo hladna i tačka

  • Miki

    28. septembar 2018 | 22:01

    Ma da,da pijemo mlaku vodu,neslanu hranu ,meso ne nikako,alkohol nikako,,da ne pušimo,koloače nikako,da se čuvamo vrućine,takođe i hladnoće itd,baš neki interesantan život,pa ko bi želio da živi tako ito još 100g? Meni je ta priča kao ono.. desila se saobraćajna nesreća,suvozač nije bio vezan,odletio 10 m od auta i poginuo,nisu ga mogli prepoznati a vozač koji je bio vezan kao da je živ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA