Na svetu postoje samo dve vrste ljudi: Oni koji piju čorbu od kiselih krastavčića i oni koji je bacaju, a evo koji od njih su u pravu

Kiseli krastavčići su omiljena zimska "salata" u našim krajevima

  • 3
krastavčići Da li je čorba od kiselih krastavčića zdrava? Foto: Pixabay.com

Na ovom svetu postoje samo dve vrste ljudi - oni koji vole kisele krastavčiće i oni koji mrze čorbu koja ostaje u tegli. Kiseli krastavčići su omiljena zimska "salata" u našim krajevima, a ako ste nekada videli nekoga da pije čorbu koja ostaje u tegli, počnite da sledite njegov primer. Ova polu kisela tečnost može da vas reši svih problema koje imate sa stomakom, ali i mnogo više od toga.

Simptomi prehlade i gripa mogu biti znak infekcije bubašvabama

7 stvari koje će se desiti vašem telu ako redovno pijete čorbu od kiselih krastavaca, jer ona:

1. Uklanja grčeve iz mišića

Prema studiji objavljenoj časopisu "Medicine & Science in Sports & Exercise", trećina čaše čorbe od kiselih kratsavčića može da vas reši grčeva bolje nego trećina čaše vode. Ovi rezultati su posebno primetni kod muškaraca. Ovo je odličan napitak za treninge.

2. Pomaže zdravlje creva

Velika koncentracija sirćeta u čorbi od kiselih krastavčića pomaže u regulaciji digestivnih procesa u stomaku. To važi i za sve fermentisane, prirodne namirnice!

3. Smanjuje menstrualne bolove

Slično kao što smanjuje grčeve u mišićima, čorba od kiselih krastavčiča smanjuje grčeve vezane za PMS i menstruaciju. To je zato što supstance u ovoj čorbi imaju moći da obnavljaju elektrolite koji rade na odlaganju bolnih grčeva.

4. Pomaže kontrolu šećera u krvi

Iako nije zamena za tretman lekovima, čoba od kisleih krastavčića pomaže onima kojima je dijagnostifikovan visok nivo šećera u krvi. Dokazano je da sok od krastavčića reguliše šećer u krvi kod pacijenata sa dijabetesom tipa 2.

Foto: Pixabay.com

5. Podstiče imuni sistem

Verovali ili ne, kisela čorba sadrži značajne količine vitamina C i E, dva važna antioksidansa koja čuvaju i podstiču imuni sistem.

6. Pomaže gubitak kilaže

Često su pomagala za oporavak posle treninga napravljena sa dodatkom šećera, masti i kalorija. Na sreću, čorba od kiselih krastavčiča je niskokalorično piće koje podstiče brzo oporavak organizma. Definitivno je bolji izbor od napitaka za poboljšanje elektrolita!

7. Sadrži snažna sredstva za snižavanje holesterola

Poslednje, ali ne i najmanje važno, naučno je dokazano da čorba od kisleih krastavčića smanjuje nivo holesterola. Opet, to nije zamena za lekove, ali slanim rastvorom se može smanjiti štetni holeseterol.

Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs / Izvor: tiphero.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • doberman

    30. septembar 2018 | 15:11

    da, vinobran i esencije, konzervansi... pijem samo rasol iz tegli koje sam ja pasterizovao.

  • Ццц

    30. septembar 2018 | 13:09

    ЧОРБА!!!

  • Mlj1228

    30. septembar 2018 | 12:49

    Nije navedeno kako ta tečnost reaguje na povišeni krvni pritisak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA