Ova namirnica je pravi eliksir mladosti, a savršeno ide uz vašu omiljenu pastu

Kako bismo usporili starenje našeg tela, neophodno je da se hranimo pravilno

  • 1

Super hrana protiv starenja puna je vitamina koji su neophodni našem telu kako bi proizvodilo kolagen, a uz to sadrži i neverovatno velike količine antioksidanata.

Godine nisu jedino što utiče na starenje kože: 8 navika koje čine da izgledamo stariji nego što jesmo

Stalno smo u potrazi za novim namirnicama koje će nam pomoći da pobedimo starenje da često previdimo one koje su nam ispred nosa ili one koje već povremeno koristimo. Šta ako vam kažemo da je jedna magična namirnica koja čini čuda za naš organizam i izgled upravo ona koja se krije često u pasti, na primer.

Bogat je vitaminima C i A, gvožđem i kalcijumom. Foto: Pixabay.com

To magično povrće je, verovali ili ne, brokoli. Pre nego okrenete glavu na drugu stranu i sa negodovanjem gledate na brokoli dozvolite da vam kažemo da je vaša mama bila u pravu kada vas je terala da jedete povrće.

Brokoli, koji pripada porodici povrća koju deca često odbijaju da jedu, je ceo jestiv od njegovih stabljika preko cvetnog mesnatog dela. Odličan je izvor vitamina C i A između ostalih i sadrži dosta minerala koji su neophodni našem telu, kao što je gvožđe i kalcijum. Najvažnije od svega je da sadrži veliku količinu vitamina C koji je neophodan telu kako bi proizvodilo kolagen koji čini našu kožu, kosu i nokte lepim i zdravim.

Pravi eliksir mladosti na vašem tanjiru. Foto-ilustracija: Pixabay.com

Kuvani ili sveži brokoli je preukusan, ali propuštate najvažnije ako ne jedete ceo brokoli. Kako biste ga pripremili na pravi način, oljuštite lestove koji se ne jedu, razdvojite cvetne delove, stavite ih u činiju, pospite maslinovim uljem i belim lukom. Stavite ga u rernu na 20 minuta, dodajte ga u skuvanu pastu uz malo pesto sosa.

Ovo jelo možete začiniti bademima, sirom, limunom, uljem i bosiljkom. Kako biste napravili domaći pesto sos treba vam orah, začinsko bilje po ukusu, limun, beli luk i ulje. Brokoli će vam pomoći da sprečite upalne procese i usporite starenje.

(Telegraf.rs/foodandwine.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kalimero

    4. mart 2019 | 13:20

    Hvala lepo. Odkada sam video crvice u brokuliju , vise nesmem ni da ga pogledam .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA