Prekrivanje WC šolje toalet papirom ugrožava vam zdravlje i više nego što mislite

Higijenske navike su veoma važne kako biste bili zdravi i zaštitili se od virusa i bakterija

  • 4

Mnogi od nas imaju naviku da prostor za sedenje na WC šoljama u javnim toaletima prekrivaju toalet papirom, a nismo ni svesni koliko je to loša navika jer na taj način stvaramo uslove za širenje bakterija.

5 stvari koje morate odmah da očistite ako ne želite da se zarazite gripom

Ako ste i vi jedan od onih koji se boje bakterija pri svakom ulasku u javni toalet, sigurno toalet papirom prekrivate površinu na koju trebate da sednete. Tako ćete se izložiti većoj količini bakterija nego što biste to učinili sedanjem na WC šolju. Naravno, pod uslovom da na WC šolji nema vidljivih fleka.

Prekrivanjem WC šolje toalet papirom rizikujete opasne infekcije. Foto-ilustracija: Profimedia

Razlog je to što je prostor za sedenje dizajniran tako da je vrlo teško da bakterije dospeju do vas,a li papirne rolnice su savršena podloga za nakupljanje mikroba.

Nije higijenski imati mekane materijale u blizini WC šolje jer se upravo tamo bakterije najviše skupljaju i njihovom upotrebom lako dospevaju u vazduh. Zbog toga je veoma važno da se rešite loših navika i pokušate da nađete alternativu.

(Telegraf.rs/klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Damjan

    23. oktobar 2018 | 10:32

    Hahahah pokušate da nađete alternativu. Koja je alternativa sem da dupe spustis na odvratnu dasku koju čiste, bar se nadam jednom dnevno. Ako nemas svoje maramice, u problemu si onda. Svoje maramice cu iskoristim da obrisem dupe, a svakako ako se ide u javni wc mora da se posle dobro oriba guzica. Ne lazite narod kad kazete da je daska manje zagadjena. Mikrobi se vrlo lepo ugnezde iako nema fleka. To što ih ne vidiš ne znaci da je čisto. Toalet papir da stoji u wcu duze od 2 dana ima potencijal da se nakupi vlagom i eventualno napuni mikrobima. Al budite realni koji toalet papir u javnom wcu traje duze od 2 dana

  • Igor

    24. oktobar 2018 | 15:31

    Alternativa,popeti se na wc solju ili uzmite svoju alkoholnu maramicu,postavite je na dasku i slobodno sedite na nju do mile volje.Novine u ruke i cepaj:)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA