≫ 

Jesen menja vaginu - pogledajte kako će se sve ona promeniti do zime

Promena vremena ima velikog uticaja na zdravlje žena

  • 3

Verovale ili ne, upozorenja lekara na promenu vremena trebate da shvatite ozbiljno, posebno ona koja se odnose na zdravlje vaše vagine.

Ovo je 8 najčešćih povreda tokom seksa - i šta da radite ako se i vama dese

Kako se menja vreme, menjaju se i uslovi za vaginu i vulvu, a dobra vest je da vagina voli promenu sa letnje vrućine i vlažnosti na suvu i hladnu zimu. Ginekolog doktor Rakel Dardik otkriva kako i koji delovi jeseni utiču na zdravlje vakcine.

Osećaćete se prijatnije u jesen

Vagini više prija jesen nego leto. Foto: Pixabay.com

Ukoliko vas leti muče infekcije, jesen je za vas blagoslov. Leti se vagina i vulva više zagrevaju, mirišu i znoje pa postoji veća šansa da dobijete neku infekciju. Čak i ako nemate infekciju, samo znojenje može da dovede do toga da se osećate loše i iziritirano tamo dole.

Pazite se od sintetičke i preuske odeće

Jesen sa sobom ipak nosi rizik od infekcija jer sa hladnijim vremenom počinjemo da nosimo hulahopke, helanke i uske pantalone pa je dobro da ništa od navedenog ne bude previše usko. Sve što zadržava vlažnost i ne dozvoljava vašoj koži da diše je loše. Nemojte da nosite sintetičko donje rublje ako već nosite sintetičke hulahopke.

Suvo vreme ne znači i sušu tamo dole

Iako se smatra da suv vazduh doprinosi suvoći vagine to nije slučaj. Vaša vagina ima svoj sopstveni ekosistem. Ako osećate suvoću onda je ona možda uzrokovana hormonskom promenom, alergenima i nekim lekovima. Koža oko vagine može da bude suva ako i koža na drugim delovima tela.

Ješćete više šećera, ali to ne znači i više infekcija

Držite se dalje od šećera i obogatite ishranu voćem i povrćem. Foto: Pixabay.com

Tačno je da ćemo sada imati više poslastica ali ne zaboravite da obratite pažnju na vašu ishranu. Žene koje imaju dijabetes imaju veće šanse da obole od dijabetesa i imaju veći rizik od polnih infekcija.

Smanjite upotrebu domaćih lekova

Bez obzira na vreme, mnoge žene imaju iritaciju vagine koju odmah povezuju sa vaginalnom infekcijom. Često kada guglaju žene nađu da je ulje čajnog drveta odlično za iritaciju i infekciju,a  ono što ne znaju jeste da je to ulje toliko jako da ako se direktno stavi na vulvu može da je opeče.

Ukoliko primetite da nešto nije u redu sa zdravljem vaše vagine najbolje je da se odmah javite lekaru koji će vam u slučaju da je potrebno prepisati terapiju.

(Telegraf.rs/cosmopolitan.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zevzek

    23. oktobar 2018 | 15:44

    Propustili ste da kažete i da se tela na toploti šire a na hladnoći skupljaju. Nažalost to važi i za mušku 'stvar'.

  • Ika...

    23. oktobar 2018 | 17:04

    Sa mojom je sve u redu...izgleda da godisnja doba nemaju uticaj..

  • Nena

    23. oktobar 2018 | 16:03

    Ide zima, vreme je da pocnem da pustam krzno posle letnje pauze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA