≫ 

Beba zbog poljupca dobila herpes koji joj je za samo 8 dana "pojeo" pluća i mozak (FOTO)

Alisa je bila krajnje zdrava beba, ali živela je svega osam dana.

  • 3

Bilo je to toliko strašno da mi je bol razarala dušu. Bila je bucmasta, zdrava i srećna beba. Kada je umrla, uzela sam je u naručje i pevala 'Ti si moje sunce', ispričala je Ebigejl Frend (19) iz SAD-a kojoj je ćerka umrla vrlo brzo nakon rođenja.

Alisa Rouz živela je svega osam dana. Umrla je od neonatalnog herpesa uzrokovanog virusom HSV1 koji je dobila od nečijeg poljupca.

Prvih 36 sati nakon rođenja sve je bilo u redu, devojčica je bila potpuno zdrava. Ali, potom je dobila visoku temperaturu, postala je letargična i posve izgubila interes za hranom. Stanje joj je postajalo sve lošije. Teško je disala jer je virus zahvatio pluća, a proširio se i na mozak.

Počela je da otiče jer je tečnost počela da joj se nakuplja u plućima. Oticao joj je i mozak.

- Lekari su joj dali koktel lekova kako bi joj olakšali patnju, ali od njih je dobila napade. Stavili su je na aparat za disanje i na kraju je bila spojena na toliko mašina i cijevi da je to bilo strašno, ispričala je mlada majka.

Kada je umrla, lekari su rekli roditeljima da je verovatno bila zaražena nakon što ju je neko poljubio, a bio je prenosilac virusa.

Nakon ovog užasnog događaja, Ebigejl je na Fejsbuku pokrenula akciju "Peri ruke, ne ljubi bebu" koju je podržalo oko pola miliona ljudi.

- Proglasili su je mrtvom 20. maja ove godine. Ne prođe trenutak da ne pomislim na nju, stalno mi je u mislima - rekla je slomljena majka.

Dodala je kako je teško znati ko je malenoj preneo virus, a osim poljupcem, može se preneti i neopranim kontaminiranim rukama.

- Bila je krajnje zdrava kada se rodila, a virus je potpuno uništio njeno telo za šest i po dana. Nekoliko članova porodice i par bliskih prijatelja došli su da je posete kada se rodila. Ne postoji način da se sazna ko ju je zarazio. Mogao je da bude bilo ko. Mogao je to da bude i lekar - rekla je Ebigejl, a prenosi Daily Mail.

Bili su potrebni meseci da ponovo dođe k sebi i počen da se oseća dovoljno snažno da o svemu progovori u javnosti. Ebigejl sada želi da svim roditeljima i budućim roditeljima poruči da ne dozvole nikome da ljubi njihovu bebu.

- Virus je fatalan za bebu u najmanje prve dve nedelje nakon rođenja. I roditelji ga mogu preneti svom detetu. Ja nisam znala da to može da se dogodi dok nije bilo prekasno - dodala je Ebigejl.

UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Majka i beba svakodnevno vode bitku s retkom bolešću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gavra

    29. oktobar 2018 | 11:47

    Niko nebi trebao da ljubi a ne stariji ljudi

  • Zeljko-Zemun

    29. oktobar 2018 | 10:52

    Ja sam isto protiv toga da stariji ljudi pgotovo pusaci ljube bebe

  • Aca

    2. novembar 2018 | 10:20

    Ne bi trebao niko da ljubi dete! Zato su posete posle 40 dana u Srbiji (retko ko postuje, al je tako).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA