Bio Save Group: Zajedno sa ginekolozima iz regiona u Famicord grupi, najvećoj evropskoj banci za matične ćelije (VIDEO)

Krajem oktobra, grupa od 15 uglednih ginekologa iz regiona jugoistočne Evrope (Crna Gora, Srbija, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Albanija), zahvaljujući lideru u polju matičnih ćelija u našem regionu, Bio Save Group-u, posetila je najveću evropsku banku za matične ćelije – Famicord asocijaciju

  • 0

Famicord poseduje 9 laboratorija u 7 evropskih zemalja (Švajcarska, Španija, Poljska, Mađarska...), a naši ginekolozi su imali priliku da vide najmoderniju i najveću laboratoriju koja se nalazi u Varšavi u Poljskoj.

Tom prilikom su pored edukacije, novostečenih kontakata i razmene iskustva sa kolegama koji rade u istoj oblasti, dobili i informacije o novim tendencijama i trendovima u oblasti matičnih ćelija sa direktorkom laboratorije, Karolinom Zagorskom i medicinskim direktorom Famicord Grupe, Dariušom Boručkovskim, kao i sa jednim od članova uprave, dr Tomašom Baranom. Saznali su koje su najnovije mogućnosti u lečenju matičnim ćelijama i koji su sve izvori matičnih ćelija.

Takođe, posetili su i oftalmološku kliniku “Retina” u Varšavi, gde su se sreli sa vođom tima za terapije oka matičnim ćelijama, dr Pjotrom Fričkovskim, i gde su dobili dragocena saznanja o tome kako je moguće lečiti atrofiju očnog nerva mezenhimalnim matičnim ćelijama.

Na kraju su bili u poseti najvećem državnom porodilištu u Varšavi koje ima preko 5.500 porođaja godišnje, u kome im je predstavljen najsavremeniji pristup porođaju i nezi trudnica i porodilja.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA