≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zašto bi svaki muškarac trebalo da se zabrine ako ujutro nema erekciju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Muškarci se često ujutru bude sa erekcijom

  • 5

S vremena na vreme desi se da se muškarac probudi sa erekcijom što je karakteristično za mlađe muškarce, mada se javlja kod svih uzrasta.

Mnogi smatraju da je jutarnja erekcija znak za seksualnu stimulaciju, ali to nije uvek slučaj. To je više reakcija vašeg tela zbog nekih prirodnih stimulansa. Doktori imaju par teorija zašto se muškarci povremeno bude sa erekcijom, ali nijedna od teorija nije potkrepljena pravim medicinskim dokazom.

Imate li i vi jutranju erekciju? Foto-ilustracija: Profimedia.com

Razlog može da bude fizička stimulacija jer iako su vam oči zatvorene vaše telo je svesno šta se dešava oko vas. Ako vaša partnerka slučajno dodirne vaše genitalije vi možete da doživite erekciju. Nivo testosterona često je veliki ujutru, a znamo da je on zaslužan za erekciju pa ni ne čudi što je ona češća ujutru.

Erekcija kada ste budni je dokaz da imate dobru cirkulaciju i reakciju nerava u ovom delu tela. To je pokazatelj i da ste sposobni da doživite erekciju i održavate je dok ste budni. Ukoliko primetite da se više ne budite sa penisom u erekciji, ovo može da ukazuje na neki zdravstveni problem.

Jutarnja erekcija nije razlog za brigu. Foto-ilustracija: Profimedia.com

Najčešće je to znak da je problem erektivna disfunkcija. Možda imate neki od problema koji izazivaju erektivnu disfunkciju, kao što su prekomerna težina, visok krvni pritisak, holesterol, dijabnetes i depresija. Do toga može da dođe i zbog upotrebe određenih medikamenata. Sa godinama jutarnje erekcije su sve manje, ali ukoliko ste mladi i nemate erekciju ujutru ili ona vremenom potpuno izostaje obavezno se javite vašem lekaru. Razlog za pregled je i bolna erekcija kao i erekcija koja predugo traje.

(telegraf.rs/healthline.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 911

    23. novembar 2018 | 14:09

    Ma dzabe erekcija kad zena ne voli da je budim ujutro!

  • Roki

    23. novembar 2018 | 17:03

    Kod nas preko pedeset godina samo ujutru i ima ..

  • Stojkovic

    13. jun 2023 | 07:56

    Imam 40 godina i ni jedno jutro nisam omasio , najgore je sto traje po sat vremena pa je tesko ici na posao ako nesto ne preduzmem ili uzmem u posao u svoje ruke 🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA