≫ 

Ples sa đavolom: Zbog paklene bolesti ova balerina je igrala 10 sati dnevno, koža joj je posivela a težina pala na 35kg

Ova anoreksična balerina je odlučila da podeli svoju priču sa celim svetom

  • 0

Megan Brever (22) je preživela pravu noćnu moru dok se borila sa anoreksijom. Ova balerina je spala na samo 35 kilograma i život joj je bio u opasnosti.

Megan je asistent na fakultetu, ali dok je studirala uputila se na svetsku turneju sa svojom plesnom grupom. Umela je da igra balet i po 10 sati dnevno kako bi se usavršila. Nešto što joj je prvobitno bio hobi, a tebalo da bude normalna profesija, pretvorilo se u potpunu opsesiju.

Njena bolest bila je njen demon, koji je progonio gde god da bi se uputila.

Dijagnostilkovam joj je poremećaj u ishrani, ali ona nije reagovala. Čak je umela da pije i po devet šoljica kafe samo da bi izdržala dan. Pored toga, koristila je i kofeinske pilule.

Živela je takvim životom sve dok se nije svukla na bizarnih 35 kilograma. Koža joj je bila siva, a svaka njena koščica je bila vidljiva golim okom.

Foto: Profimedia

U septembru 2017. godine Megan je počela da se leči od anoreksije i danas može da kaže da ima zdrav odnos i prema hrani i prema vežbanju.

Ništa nije govorilo da ona može doći u takav problem, jer je rasla u porodici koja je pazila na ishranu i fizičku aktivnost. Od malih nogu se bavila različitim plesovima i kao normalno je došlo to što je upisala plesnu školu.

Ono što niko nije zapazio je da je uvek birala najmanje kostime i da se trudila da izgubi na težini da bi u njih stala. Počela je sve više da vodi računa o svom izgledu, a istovremeno je jela manje i brojala kalorije.

Na trećoj godini fakulteta njena nedelja je izgledala katastrofalno. Vežbala je balet po 10 sati dnevno, išla u teretanu bar jednom dnevno, pohađala bar dva časa joge na dan, radila je intenzivni kardio trening jednom dnevno, a na sve to je jednom nedeljno trčala maraton.

Ovaj potpuno suludi život je bio posledica depresivnog poremećaja, a okončao se fobijom od hrane i teškim oblikom anoreksije.

- Zvali su me "Mala Megi" i to "mala" je za mene postalo opsesija. Čak i kad sam porasla želela sam da budem što sitnija. Nikada nisam bila zadovoljna svojim izgledom i uvek sam sebi bila debela. Ništa me nije uznemiravalo kao moje telo. Ne znam kako sam zamišljala savršenstvo, ali to definitivno nisam bila ja - kaže Megan.

Foto: Profimedia

Od kako je počela da se leči, pa do danas Megan je nabacila 19 kilograma i sada napokon izgleda normalno. Oporavak nije bio nimalo lak. Suočavala se sa odbacivanjem hrane, mučninama, vrtoglavicama, ali je ispoštovala program koji su joj preporučili doktori.

Svesna je šta joj se desilo i koliko je odgovorna za svoju bolest. Svesna je ida će je to pratiti celog života, ali kaže da sada ima snage za to.

- Želim da poručim svima da anoreksija nije bolest koja ima veze sa vašim telom, to je bolest uma i sve dok ne počnete da razmišljate drugačije ništa ne može da vam garantuje oporavak. Preuzmite odgovornost i borite se protiv sebe - poručuje Megan.

(Telegraf.rs / dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA