≫ 

Evo zašto obavezno morate da uzimate probiotike svaki put kada vam lekar preporuči antibiotike

Antibiotici nas pomažu da se oporavimo od bolesti, ali ujedno mogu da naprave i veliku štetu u našem organizmu

  • 1

Sa sve nižim temperaturama povećavaju se i šanse za bol u grlu i druge zdravstvene probleme koji mogu biti izazvani bakterijama.

A jedno od najčešćih rešenja za naše zimske nevolje su vrlo često antibiotici. Nema sumnje da je u pitanju lek koji može da nam spase život.

Ipak, brojna istraživanja pokazuju da se antibiotici u čak 50 odsto slučajeva prepisuju kada nisu potrebni, a to može da dovede do "uništavanja" dobrih bakterija u našem želucu.

Zato je veoma važno da preduzmemo sve potrebne korake kako bismo zaštitili delikatnu bakterijsku floru unutar našeg želuca.

Antibiotici funkcionišu tako što sprečavaju bakterijske ćelije da se umnožavaju ili ih kompletno uništavaju.

Kako bi do toga došlo, hemikalije unutar antibiotika mešaju se u važne bakterijske procese kao što je izgradnja proteina ili zidova ćelija unutar našeg organizma.

Na svu sreću, postoje jako efikasni načini da zaštitimo sebe, i svoju crevnu floru, od negativnih efekata antibiotika.

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Jedno od najboljih i najlakših rešenja su svakako probiotici kao što je Probiotic Forte.

Probiotici su od izuzetne važnosti za našu crevnu floru, a njihova uloga postaje još važnija kada uzimamo antibiotike.

Istraživanja su pokazala da probiotici mogu i da spreče potrebu za antibioticima jer podržavaju prirodno zdravo stanje našeg tela.

I ne samo to, pojedina ispitivanja su pokazala da osobe koje su uz antibiotike uzimale probiotike imale 60 odsto smanjeni rizik da dobre bakterije u njihovom organizmu budu istrebljene.

Zašto su probiotici toliko čudesni?

Kako bi pospešili rast dobrih bakterija kada uzimamo antibiotike, mnogi lekar sada preporučuju probiotike - žive mikroorganizme koji su potrebni našem organizmu.

Probiotici mogu da se pronađu u hrani, ali ih u optimalnoj količini potrebnoj našem organizmu najlakše možemo naći u suplementima kao što je Probiotic forte.

Ako želimo da se na najbolji način suprotstavimo negativnim efektima koje antibiotici mogu da izazovu u našem oganizmu, stručnjaci preporučuju suplemente.

Foto: Profimedia/Tetra Images

Probiotic Forte ima dokazan kvalitet i efikasnosost jer je proizveden u saradnji sa kanadsko-francuskim Institutom Lallemand-Rosell, koji je jedan od najvećih proizvođača probiotika na svetu i prisutan je više od 80 godina na tržištu. Svaki soj probiotika koji ulazi u sastav preparata je dokumentovan i registovan u Pasterovom institutu u Parizu, što je takođe jedinstvenost Probiotica Forte.

Najbolje vreme za uzimanje

Iako se vrlo često uparuju, stručnjaci savetuju da se antibiotici i probiotici ne uzimaju u isto vreme.

Ako neko uzima antibiotik ujutro i uveče, preporučuje se uzimanje probiotika tokom ručka.

Probiotike bi trebalo uzimati i dve nedelje nakon prestanka terapije antibioticima kako bi se crevna flora u potpunosti oporavila.

VIDEO: Deda Branislav pravi najtraženiji prirodni lek

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA