≫ 

Zbog jedne stvari koja se dešava u muškom telu, ovo je najbolje vreme da pravite bebu

Vremenske prilike i te kako utiču na plodnost

  • 1

Možda ne volite zimu zbog hladnoće jer morate da se toplije obučete, pada sneg, klizavo je, ali ako želite da začnete bebu - onda je zima pravo vreme da se, khm khm, bacite na posao.

Godinama naučnici pokušavaju da pronađu vezu između hladnog vremena i kvaliteta sperme i neki su došli do zaključka da hladnije vreme ide u korist istoj. Jedno italijanskko istraživanje pokazalo je da muškarci proizvode više sperme zimi nego li leti.

Muškarci proizvode više sperme zimi. Foto-ilustracija: pixabay.com

Broj spermatozoida je veći kao i njihova pokretljivost u toku hladnih meseci, a naročito je to izraženo u proleće. Leti je njihov broj manji.

Ono što je ovo istraživanje pokazalo jeste da muškarci imaju više sperme zimi, ali da spermatozoidi brže plivaju leti. Kinesko istraživanje tvrdi obrnuto. Ono što znamo sigurno jeste da se sperma menja u zavisnosti od godišnjeg doba, a zbog čega nije baš najjasnije objašnjeno.

Doktori ističu da je kvalitet sperme manji tokom letnjih meseci, ali da na to utiču i životne navike koje su važnije. Najbolje bi bilo da se hranite zdravo i da imate zdrave navike koje se tiču vašeg svakodnevnog života. Ubacite vežbanje nekoliko puta nedeljno i smanjite stres ukoliko želite da začnete bebu. Zimski hladni meseci vam idu u prilog, pa se potrudite da ih iskoristite.

(Telegraf.rs/menshealth.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera...

    1. januar 2019 | 12:05

    Ako je mitor ispravan nem nikake veze kad mu sipas ulje ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA