≫ 

Ovaj napitak oslobodiće vas najneprijatnijeg bola u leđima koji može da vas parališe

Osam od deset osoba u nekom periodu života ima problema sa bolom u leđima

  • 0

Jedan od najvećih uzroka otežanog kretanja ljudi u svetu jeste bol u leđima, a ako vi lično nemate ovih problema onda sigurno znate bar jednu osobu koja ne može da obavlja svakodnevne aktivnosti zbog ovog problema.

Bol u leđima može da bude i akutni i hronični, blag i veoma jak, a javlja se kao jako probadanje ili konstantan bol pri kretanju. Kakav god da je, ovaj bol morate otkloniti kako biste mogli nesmetano da obavljate svakodnevne aktivnosti.

Masaža može da bude od pomoći. Foto: Pixabay.com

Tretmani kičme obećavaju smanjenje i uklanjanje bola u kičmi. Mnogima ovi tretmani ublaže tegobe, ali ne rešavaju problem u potpunosti. Drugima, tretmani izazivaju veće oštećenje i bol nego pre tretmana. Lekari savetuju mere koje nisu hiruške kako biste smanjili tegobe.

Nedostatak efikasnih i odgovarajućih lekova za tretiranje išijasa je veliki problem za mnoge. Ovo je vrsta bola koji pogađa donji deo leđa koji se širi niz jednu nogu. Dolazi do pojave bola, ali i trnjenja u pojedinim delovima tela. Godinama lekari su u potrazi za lekom protiv išijasa, ali bez velikog uspeha.

U najboljem slučaju, bol se povlači nakon nekoliko dana ili nedelja uz pomoć lekova protiv upala i protiv bola. Hronični išijas često se i operiše na preporuku lekara.

Ukoliko niste spremni da odete pod nož i ne želite da pijete lekove protiv bolova, za opuštanje mišića, protiv upala, antidepresive i druge, postoji alternativno rešenje - mleko sa belim lukom.

lek protiv išijasa nikad nije bilo lakše napraviti nego sada. Foto: Pixabay.com

Ne zvuči baš kao neko ukusno piće, ali je vekovima u primeni kao lek protiv išijasa. Beli luk poboljšava coirkulaciju i zdravlje kardiovaskularnog sistema kako bi obezbedio protok krvi tamo gde treba. Jača imuni sistem i smanjuje upale u organizmu. Sve što treba jeste da pijete ovo mleko jednom dnevno, ali imajte na umu da je beli luk prirodni sastojak koji razređuje krv. Uvek se konsultujte sa vašim lekarom pre nego počnete da primenjujete neki lek iz altermnativne medicine.

Za mleko sa belim lukom vam je potrebno 250 ml mleka, 3 do 4 zgnječena češnja belog luka i pola kašičice meda. U maloj šerpi sipajte mleko, dodajte zgnječeni beli luk i ostavite da se kuva. Promešajte malo češće i sklonite sa vatre čim provri. Dodajte pola kašičice meda i mešajte dok se ne istopi. Pijte ovaj napitak svakoga dana i osetićete razliku.

Pre nego probate ovaj napitak, posavetujte se sa vašim lekarom da li je bezbedno da konzumirate beli luk na osnovu vašeg zdravstvenog stanja.

(Telegraf.rs/

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA