≫ 

Evo koliko različite vrste mesa smeju da stoje u zamrzivaču pre nego što postanu opasne

Svaka domaćica voli da ima neke namirnice uvek na dohvat ruke

  • 0

Zamrzavanje mesnih proizvoda je najbolji nači da produžimo rok trajanja ovim namirnicama kako bi one bile još uvek dobre za upotrebu kada nam zatrebaju.

Jedino na šta trebate da obratite pažnju jeste vreme koje namirnice provedu u zamrznutom stanju. Prema izveštaju Američkog odeljenja za agrikulturu, bilo koja hrana koju čuvate na nula stepeni je bezbedna za upotrebu i to beskonačno.

Zamrznuto meso obavezno odložite uz poruku sa datumom. Foto: Pixabay.com

Čuvanje hrane u zamrznutom stanju sprečava širenje mikroorganizama koji mogu da izazovu kvarenje hrane i bolest.

Ovo se odnosi na smrznuto meso koje se čuva na nula stepeni bez oscilacija jer samo smrznuto na toj temperaturi čuva se bez opasnosti od bakterija. Proces odmrzavanja i zamrzavanja može da ugrozi meso i dovede do pojave bakterija i buđi koja se prirodno javlja kod hrane koja stoji.

Iako vas hrana koja je dugo bila zamrznuta pa spremljena neće razboleti i otrovati, sigurni smo da vam se neće dopasti njen ukus. Zbog toga, savetuje se da nepripremljene iznutrice, meso i mesne prerađevine bacite nakon što su u zamrzivaču provele godinu dana, a da mleveno meso bacite posle 4 meseca. Zamrznuto skuvano meso nemojte da jedete pošto je provelo u zamrzivaču više od 3 meseca.

Neće vas smrznuto meso razboleti, ali ukus može da bude baš neprijatan. Foto: Pixabay.com

Iako vam se meso koje je zamrznuto na oko čini sasvim u redu za upotrebu, najbolji način da se uverite da li je dobro za jelo obavezno napišite datum kada ste ga stavili u zamrzivač.

(Telegraf.rs/msn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA