Čaj od koprive odličan je za imunitet, a zbog jedne stvari je idealan i za mršavljenje

Čajeve su u službi lepote i zdravlja koristile najlepše žene u istoriji

  • 2

Čaj od koprive jedan je od najzdravijih čajeva koji može da vam pomogne prilikom gubitka kilograma i jačanja imuniteta. Njegovo najpoznatije svojstvo je da je odličan za mršavljenje.

Kako biste izvukli ono najbolje iz čaja, morate da pijete čaj iz rinfuze, a ne one čajeve u kesicama. Oni imaju samo deo pozitivnih svojstava na organizam, dok su oni iz rinfuze čistiji i zdraviji. Dobrobit za zdravlje dolazi od same koprive koja je bogata vitaminima i mineralima, posebno gvožđem i kalcijumom. Uz to se u njoj nalazi još i fosfor, organske kiseline, flavonoidi i vitamini A, C i K.

Čaj od koprive je odličan po zdravlje. Foto-ilustracija: pixabay.com

Čaj od koprive je dobar za gotovo svaki organ u telu: jetru, bešiku, prostatu, matericu, ali i za zglobove i za osobe koje imaju anemiju. Može da se koristi kao čaj za mršavljenje, kod respiratornih problema i bolesti.

Kopriva je odličan diuretik i podstiče izbacivanje mokraće iz tela. To pomaže ljudima koji imaju problema sa kamenjem u bubrezima, ali i onima koji žele da smršaju jer će uz njenu pomoć izbaciti višak vode iz tela.

Ovaj čaj poboljšava rad probavnog sistema. Deluje tako što ubrzava metabolizam što pomaže gubitku kilograma. Postoji i verovanje da biljni čajevi, a posebno ovaj od koprive, ulazi duboko u ćelije i hrani ih. Time se msanjuje potreba za jelom.

Ukoliko odlučite da pijete čaj od koprive primetićete da manje pijete kafu i druge slatke napitke koji bi vas inače samo debljali.

Klonite se kesica i držite se čaja u rinfuzi. Foto: Pixabay.com

Detoksikacijska dijeta za koju vam treba ova čaj je odlična za mršavljenje. Radi se o tome da uz svaki obrok u danu, računa se da ih je tri, popijete određenu količinu ovog zdravog čaja. Popijte čaj od koprive ujutru uz doručak, za ručak pojedite nešto s koprivom, a za večeru popijte čaj sa limunom. Ova dijeta s koprivom može da traje tri dana, a nakon toga napravite pauzu od najmanje tri nedelje.

Opasnosti od ovog čaja nema previše, ali zato ljudi koji imaju nizak pritisak, kao i trudnice, moraju biti jako pažljivi s ovim napitkom jer bi mogao da im pogorša stanje.

(Telegraf.rs/super1.net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cica S

    26. februar 2019 | 11:29

    Dobar je i zdrav,ali s koprivom ne treba preterivati, podize pritisak, pa ne odgovara svima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA