• 0

Telo žena koje lakše doživljavaju orgazam radi jednu veoma bitnu stvar tokom seksa koja im olakšava da brže zatrudne

Naučnici pokušavaju da dokuče zašto žene doživljavaju orgazme

  • 0

Neki veruju da postoji višestruka korist po zdravlje od ženskog orgazma, osim onoga da je u pitanju veoma prijatan osećaj.

Veruje se da ženski orgazmi postoje samo zbog osećaja zadovoljstva. Osim ovog uobičajenog mišljenja, postoji još jedan veoma važan razlog žašto žene doživljavaju vrhunac.

Orgazam je veoma važan za žene koje žele da postanu majke. Foto: Pixabay.com

Naučnici tvrde da žene koje mogu da dožive orgazam mogu lakše da ostanu u drugom stanju. Ovo otkriće može da bude veoma važno za žene koje se bore da ostanu u drugom stanju.

Doktor Robert King tvrdi da ženski orgazam pomaže spermi da bude “usisana” u dominantni jajnik. Time se povećava šansa za trudnoću.

- Moje istraživanje zasniva se na dokazu da su ženski orgazmi povezani sa plodnošću. Ženski orgazam kao odgovor na partnerovo stimulisanje je daleko od nasumičnog. Žene imaju više orgazama sa pametnim, samouverenim, veštim ljubavnicima koji lepo mirišu. Ovo poslednje je veoma važno jer govori mnogo toga o kompatibilnosti imunih sistema, izjavio je doktor.

Doktor King je testirao svoju teoriju na grupi žena starosti od 26 do 52 godine, koje su pratile njihove orgazme tokom mesec dana. Tokom ovih dana, naučnici su pratili koliko dobro su žene zadržavale tečnost. Koristili su lubrikant umesto sperme u stanjima orgazma i bez orgazma. Kada su volonterke doživljavale orgazam zadržavale su u sebi do 15 odsto više “sperme” u poređenju sa onima koje nisu doživele orgazam.

Osmišljen je budilnik koji vas može buditi uz orgazam Foto: Pixabay.com

To j eukazivalo na to da one imaju veće šanse da ostanu trudne ako dožive orgazam sa partnerom.

Doktorka Hana Visnova slaže se da je orgazam veoma bitan za parove koji žele da imajubebu. Ona savetuje parove koji se bore da ostanu u drugom stanju da rade na svojoj intimi i da je orgazam jako važan za redukciju stresa koji može da bude jedan od uzroka zašto n emogu da postanu roditelji.

- Kada vam je telo pod stresom, ono se prebacuje u način rada koji je fokusiran na odbranu. Hormoni, uključujući adrenalin, kortizol i norepinefrin luče se u krvotok. Oni govore telu da je pod pretnjom i da sada nije vreme da ostanete u drugom stanju. To je stara, evolutivna reakcija i zaista je velika prepreka, dodala je doktorka hana.

Parovi koj ižele da začnu bebu ne smeju da upadnu u rutinu i šablon kada je reč o seksu, jer uzbuđenje koje on donosi oslobađa od stresa i povećava šanse za roditeljstvo.

(Telegraf.rs/dailystar.co.uk)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima