• 0

Zubarka primetila da je devojčici u isto vreme ispalo nekoliko zubića: Tako je otkrila opasnu bolest i spasla joj život!

Kada lekari kažu da nam rutinski pregled može spasiti život u potpunosti su u pravu

  • 0

Mala Hanter Rouz Džouns (5) ne bi imala tu sreću da se izbori sa rakom da je roditelji nisu odveli na rutinsku kontrolu kod zubara pre 18 meseci.

Kada je poslednji put bila kod zubara, sve je izgledalo normalno, osim što je njena zubarka primetila da je ona izgubila par zubića u isto vreme.

Kada je uradila rentgen njene vilice, videla je da mala devojčica ima tumor na vilici.

Roditelji su je onda odveli u Dečiju bolnicu u Sijetlu gde joj je dijagnostikovan neuroblastom u četvrtoj fazi. Narednih godinu i po dana ona je bila podvrgnuta radijaciji, operacijama i terapijama, ali je uspela da tokom tog perioda ostane jaka.

Hirurg u Dečijoj bolnici rekao je da tada zubar nije uočio njen rak, ona ne bi imala nikakve šanse da preživi. Pošto je u pitanju veoma agresivna bolest rano otkrivanje je ključno za spas.

Pre nekoliko nedelja devojčici je konačno saopšteno da je pobedila rak i mogla je da se vrati kod svoje zubarke i uruči joj čestitku zahvalnosti.

Zubarka doktorka Susarla zahvalna je na tome što je iskoristila priliku da spase jedan mali život. Zubarska ordinacija sada sakuplja novac kojim će devojčica moći da plati učešće u istraživanjima kako bi se pratilo njeno zdravlje i sprečilo da dete opet oboli.

(Telegraf.rs/goodnewsnetwork.org)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima