≫ 

Ginekolozi objašnjavaju koji je jedini pravi način da operete vašu vaginu

Ispostavilo se da većina žena pogrešno čisti svoju intimnu regiju

  • 8

Verovatno ste mislili da svaka odrasla žena mora da zna kako da očisti svoju vaginu i da je to najnormalnija stvar na svetu. Ipak, situacija je baš obratna. Ginekolozi tvde da malo ko zna da održava higijenu intimne regije.

Ginekolozi tvrde da većina žena potpuno pogrešno čisti svoju vaginu.

Razumljivo je da dame žele da njihova intimna regija miriše i "zrači svežinom", ali takvo tretiranje te zone uopšte nije zdravo. Posebno se upozorava na preterivanje u korišćenju proizvoda za intimnu negu.

Printskrin: YouTube/TheTalko

Ginekolog dr Nensi Herta je objasnila da je vagina jako dobra u "samoodržavanju", odnosno ona se najbolje čisti prirodnim putem.

- Normalno je da postoji sekret, blaži ili jači u zavisnosti od ciklusa, i on je potreban za čišćenje od bakterija vaginalnog prostora - objašnava ginekolog i dodaje da većina žena smatra da u tom periodu mora nešto da uradi po pitanju higijene i tu se pravi greška.

Doktori su generalno protiv higjenskih proizvoda za intimnu negu koji su parfemisani, jer to maskiranje prirodnog mirisa nije najzdravije rešenje.

Ono što mnogo žena radi, ali ne priča o tome je da koristi različite isušivače kože, poput stikova protiv znojenja, kako bi "održavale" kožu u intimnoj zoni. To je nešto najlošije što možete da priredite svom telu. Nikada ne zaustavljajte prirodne sokove jer oni služe za izbacivanje toksina iz tela, a ponekad i za prehranu kože.

Foto-ilustracija: Profimedia

Kako ispravno da očistite vaginu?

Dr Nensi Herta savetuje da čišćenje vagine treba da bude što jednostavnije moguće.

Koristite blag sapun za pranje intimne regije, a zatim penu dobro isperite. Ono što je najvažnije je da dobro osušite kožu u vaginalnom delu tapkanjem peškirom, jer višak vlage je povoljan za razvoj gljivica.

U suštini, kada je čišćenje vaše vagine u pitanju onda važi ono pravilo - manje je bolje.

VIDEO: Njena dizajnirana vagina košta 14.400 evra

(Telegraf.rs / dailystar.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    21. mart 2019 | 09:43

    Na potoku.

  • SuverenaAnonimka

    21. mart 2019 | 09:47

    Cапун се сме само спољно употребљавати - никако унутрашње прање није дозвољено јер то мења pН и ствара проблеме! Унутра се не сме ништа стављати нити користити. Само сирће, благо, ако су бактерије оштећене

  • Zile

    21. mart 2019 | 10:24

    A sta tu ima da se pere

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA