• 2

6 jutarnjih navika joj je promenilo život iz korena i bukvalno je ozdravila

Živimo u brzom svetu sa puno obaveza i pod svakodnevnim smo stresom, zato je važno da nešto učinimo za sebe

  • 2

Svakodnevni stres i brzina života utiče na naše raspoloženje i zdravlje kako psihičko tako i fizičko. Ispovest ove žene će vas uveriti da treba da promenite svoje jutarnje navike i da vodite kvalitetan život.

- Početkom ove godine počela sam da se osećam preopterećeno. Zapisala sam svoje ciljeve za celu godinu, uz mesečne namere i dnevne zadatke koji bi mi pomogli da ostvarim sve ciljeve. Obavila sam sve što sam zacrtala u prethodnoj godini i ove godine sam podigla standard.

Kako su prolazili januar i februar, nisam se osećala toliko energično i produktivno kao što sam želela. I mislim da sam znala razlog. Kao i mnogi iz moje generacije, shvatila sam da svaki dan započinjem gledajući u svoj telefon. Sedela bih na krevetu, listala društvene mreže i proveravala e-poštu, izgubila bih pojam o vremenu, a minuti bi brzo prolazili.

Foto: Janko Maslovarić

U poslednjem trenutku kada bih pogledala na sat, skočila bih iz kreveta i krenula na trening, sastanak ili opet za kompjuter.

Radim kao pisac od kuće honorarno, što znači da sama sebi određujem raspored. Fleksibilnost u ovom poslu je prelepa na tako mnogo načina, a loša strana je odugovlačenje i često nedostatak produktivnosti. Želela sam da se osetim više motivisano i energično i da kada ustanem ujutro jurim za svojim ciljevima, a ne da "skrolujem" po društvenim mrežama - izjavila je jedna samostalno i odlučna žena.

- Od druga sam čula za knjigu Hala Erolda "Čudesno jutro" koja je objavljena 2012.godine. U knjizi pisac otkriva tajnu kako da transformišete svoj život pre 8 ujutro.

Počela sam da primenjujem ove savete od marta i mogu da kažem da sam sada jedna zdrava i snažna osoba.

Postoji 6 pravila koje nakon čitanja knjige preporučujem svima - savetuje sada već uspešna žena.

Tišina

Zvuči čudno da tako započnete dan, ali ova vrsta meditacije otklanja anskioznost, a u vama budi kreativnost i niz rešenja za vaše probleme.

Afirmacija

Zapišite par rečenica o tome šta želite da postignete u danu. Kada taj cilj zapišete, izgovorite ga glasno! Jednom kada je rečeno, naša podsvest počinje da radi na osvarenju tog cilja.

Vizualizacija

Preko vizualizacije, vi trenirate svoj mozak da vidi stvari onakve kakve biste želeli da budu, umesto onakve kakve jesu.

Vežbanje

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Ne morate satima da boravite u teretani ili da trčite deset kilometara dnevno, bitno je da obavite svakog dana nekoliko vežbica koje traju do deset minuta. To može da bude i joga, ali se preporučuje da vežbate napolju kako biste dobili dovoljno kiseonika, pokrenuli telo i cirkulaciju.

Čitanje knjige

Ovo je najlakši način da transformišete svoj psihički život. Preporučuje se da se svakog dana pročita 10 stranica knjige o ličnom razvoju ili religijske knjige.

Zapisivanje

To može da znači bilo koje pisanje ili zapisivanje ideja, izradu liste zahvalnosti, zapisivanje onoga što vam je na umu na papir.

Foto: Pixabay.com

Mnoga istraživanja su pokazale da vežbanje zahvalnosti može pomoći ljudima da se osećaju srećnije, manje uznemireno i manje depresivno.

Da li ćete napisati listu zahvalnosti ujutru ili nećete nije bitno, sam čin fokusiranja na dobre stvari u vašem životu, a ne na negativne, zaista može da donese samo pozitivu u vaš život.

(Telegraf.rs / msn.com)

Komentari

  • Čiča

    Ima. Kod Mire u trafiku.

  • Djordjevic Ana

    Da li knjiga Čudesno jutro ima da se kupi kod nas i gde je ima?

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima