≫ 

Mislila je da kašlje zbog alergije, ali se ispostavilo da ima rak - a svima su promakli ovi simptomi (FOTO)

Megan Bečtold nije odustala iako su joj doktori tek iz četvrtog puta postavili pravu dijagnozu

  • 0

Tri puta je bila kod lekara zbog kašlja i rečeno joj je da ima alergiju. Na kraju se ispostavilo da boluje od raka. Ovo je njena priča.

Žena iz Las Vegasa je imala uporan kašalj i zbog toga je odlučila da ode kod lekara. Dijagnostikovana joj je alergija i to tri puta. Na četvrtom pregledu je doživela šok. Rečeno joj je da ima rak.

Ova mlada žena je sada posvećena svom oporavku kao i širenju svesti među ljudima o simptomima raka. Smatra da ljudi moraju više računa da vode o svom zdravlju i da se bore za sebe.

- Posetila sam urgentni centar tri puta u nekom kratkom vremenu. Prvi put su mi rekli da imam prehladu. Drugi put mi je dijagnostikovana komplikovana alergija. Treći put su mi rekli da se bronhitis vratio - upozorila je na lošu dijagnostiku lekara Megan Bečtold (27).

Kaže da je uvek bila kod istog lekara i da je na njeno insistiranje poslednji put doneta odluka da ukoliko ne budu delovali antibiotici protiv bronhitisa biće primenjeno rendgensko snimanje. Na kraju joj je dijagnostikovan Hočkinov limfom tipa 2B.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Meagan Bechtold (@bechtold_badass) on

- U trenutku kad mi je uspostavljena dijagnoza raka ništa nisam mogla da pitam. Tek kad sam došla kući počela sam da guglam i da tražim još neke simptome koji su mi možda promakli - seća se Bečtold.

Rendgenski skimak je pokazao da na dijafragmi ima masu veličine 13 centimetara, ali i tečnost u plućima. Odmah je poslata na hemoterapiju.

Prema Američkom društvu za rak, najčešći simptom Hočkinovog limfoma je čvorić na vratu, pod pazuhom, ili na preponama. Pored toga javlja se preterano znojenje, malaksalost, groznica i nagli gubitak težine. Pacijenti, takođe, mogu da imaju kašalj ili da ne mogu potpuno da udahnu vazduh.

Hočkinov limfom se kategoriše po težini u dve klase: A i B. Bečtoldovoj je dijagnostikovan rak 2B, što znači da se kancerogene ćelije nalaze u dve ili više žlezdanih oblasti sa iste strane dijafragme. Limfom se proširio iz jednog čvora u organ. B klasifikacija označava da je imala jedan ili više sledećih simptoma - znojenje noću, groznica ili nagli gubitak telesne težine.

- Odmah sam bila hospitalizovana na 11 dana i otpočela sam sa prvom turom hemoterapija. Izgubila sam 4,5 kg, imala sam konstantne vrtoglavice i usta su mi stalno bila suva - objašnjava Bečtold i dodaje da je tokom druge ture hemoterapija počela da gubi kosu.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Meagan Bechtold (@bechtold_badass) on

- Opadanje kose je bilo najgore iskustvo od svega. Mislila sam da je kosa zapravo ceo moj identitet i da gubitkom kose gubim svoju osnovnu formu. Sećam se da sam malltretirala supruga da nađemo način da sačuvam ono kose što mi je ostalo - kaže Bečtold i dodaje da se tada prvi put zapravo osetila kao obolela osoba od raka.

Tada je morala da shvati šta je ono što je jedino važno - život i zdravlje. Sada se samo za to bori. Putem Instagrama često poziva žene da joj se pridruže u njenom nastojanju da podrži sve obolele od karcinoma i da zajedno pokažu da se život ne završeve onog trenutka kada se razbolite, već da je vaša najveća hrabrost to što se borite.

Pridružite se i vi Meganinoj borbi i podelite njenu priču.

Prinskrin: Instagram / bechtold_badass

VIDEO: Pojavio se otrovni nakit koji može izazvati razne bolesti pa čak i rak

(Telegraf.rs / foxnews.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA