≫ 

Godinama nisu prale zube i kunu se da je to tajna njihovog blistavog osmeha (FOTO)

Na tržištu postoji veliki broj različitih brendova četkica i pasti za zube

  • 6

Mnogi od nas bi voleli da imaju sjajan holivudski osmeh, a iako se godišnje na to potroši na stotine miliona dolara postoje neke žene koje tvrde kako je upravo izbegavanje pranja zuba njima pomoglo da imaju blistav osmeh.

Iako stručnjaci predlažu da peremo zube najmanje ujutru i uveče po 2 minuta, veliki broj ljudi pere zube samo jednom dnevno. Jedan odsto žena iz Britanije priznalo je da ne pere zube svakoga dana.

Alis se ne stidi da prizna da ne pere zube. Foto: Privatna arhiva

Neke od ovih žena se kunu u to da su njihovi osmesi zapravo zbog toga što ne peru zube tako blistavi.

- Ja nikada ne perem zube. Znam da je u pitanju gadno priznanje i da je to tabu tema o kojoj niko ne želi da govori. Ja već deceniju izbegavam da perem zube, a kada se pogledam u ogledalu vidim da je sve savršeno. Kao dete sam stalno prala zube. Sa 12 godina sam morala da počnem da nosim proteze i stomatolog mi je stalno iznova i iznova pričao o tome kako treba da pravilno perem zube.

Sa 13 godina su mi skinuli protezu i tada sam prestala da perem zube. 10 godina kasnije ja nemam plombe, veštačke navlake ili bilo kakve intervencije na zubima. Nemam problem s time da moj izubi neugodno mirišu. Moj partner se nikada nije žalio, a sve što radim jeste da žvaćem žvakaću gumu. Ne pijem alkohol i ne pušim tako da izbegavam fleke po zubima na taj način. Oprezno biram šta jedem, pijem samo vodu i izbegavam gazirana pića

Idem jednom godišnje kod zubara i on me nikada ne pita da li perem zube, tako da ne krijem nikakvu tajnu pred njim. Prigovara mi ponekad da treba da koristim konac za zube, ali mi nikada nije prigovorio za pranje. Da jeste, razmislila bih o tome. Kada zubi mogu ovako dobro da mi izgledaju bez pranja, zašto se onda maltretirati i trošiti novac na skupe paste i četkice?, rekla je Alis Kid (23).

Ne znamo da li će i na svoju decu da prenese ovu ne tako dobru naviku. Foto: Privatna arhiva

Jedna mama Džema Davi (33) ima petoro dece i živi sa partnerom, a istakla je da je uspela da uštedi preko 2.000 evra na zubara od 2013. godine.

- Moji prednji zubi izgledaju fantastično, ali ako otvorim usta drugi zubi izgledaju loše. Imam dva mrtva zuba koja moraju da se izvade, a neki se i polomio na pola. Sve to pripisujem škripanju zubima noću dok spavam zbog posledica stresa.

Poslednji put sam išla kod zubara 2013. godine jer sam morala da zamenim jedinice krunicama pre venčanja. Pravo je čudo da moji zubi izgledaju tako lepo. Pušila sam 20 cigareta na dan, ali kada pogledate moje zube sada nikada ne biste rekli da sam ja pušač. Perem zube samo ako izlazim sa porodicom koja je sačinjena od pravih frikova za čiščenje.

Alis za blistav osmeh ima da zahvali tome što ne pere zube. Foto: Privatna arhiva

Nemam neprijatan zadah, moji zubi nemaju mrlje, a ja obožavam crveno vino. Veoma sam sumnjičava prema proizvodima za negu zuba. Prestala sam da perem zube kada sam napunila 16 godina. Od tada sam na zubara i proizvode za negu zuba uštedela preko 2.000 evra, rekal je Džema.

(Telegraf.rs/thesun.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fil

    6. april 2019 | 13:38

    A gace jel peru? U tome je tajna prelepog mirisa u kuci!

  • đorđe

    6. april 2019 | 13:05

    ko je baš toliki štediša mislim da bi trebao bar pred spavanje iščetkati bez kalodonta i isprati vodom

  • Kloša

    9. april 2019 | 10:46

    A jel se kupaju?! Mislim i da je kupanje štetno,toliki sapun ili kupka nedao Bog mogu da oštete kožu.A zamislite da još moraju da peru veš,garderobu ili sudove.Uh kakav je fuj veš kad se opere ,još ako se koriste štetni deterdzenti svašta može čoveku da se desi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA