Fotografija pokazuje zašto je porođaj najteža stvar na svetu: "Evo kako zaista izgleda 10 centimetara kroz koje prolazi bebina glava" (FOTO)

To kroz šta žensko telo prolazi tokom porođaja je pravo čudo!

  • 1

Tokom porođaja, cerviks žene se širi do čak 10 centimetara pre nego počnu kontrakcije koje će bebi pomoći da izađe iz materice i udahne vazduh po prvi put.

Ono što nas je uvek fasciniralo jeste činjenica da tih 10 centimetara nismo smatrali tako velikim. Kako oni zapravo izgledaju možemo da vidimo na jednoj fotografiji koja je postala viralna zato što prikazuje pravu veličinu i obim koji cerviks ima pri početku porođaja.

Upravo ova fotografija pokazuje kroz šta majke zapravo prolaze na porođaju. Na slici vidimo dasku sa otvorima izraženim u centimetrima. Svaki od krugova ima broj koji pokazuje koliko zapravo strašno sada zvuči taj broj 10.

10 je zapravo veliki broj, a kroz taj krug na slici vidimo bebinu glavu koja je uza od ramena koja takođe prolaze kroz cerviks. Cerviks je kod ena veoma rastegljiv. Pevačica Stefani Kristijan je postavila ovu fotografiju 9. aprila i ona je ubrzo postala veoma viralna.

- Evo kako 10 centimetara otvorenog cerviksa zaista izgledaju. Mi zaslužujemo zaista sve zbog ovoga, napisala je ona.

Ubrzo je njenu fotografiju počelo da šeruje dosta korisnika uz različite komentare.

- Moja mama je ovako donela nas troje na svet. Moraću ponovo da joj se zahvalim, posebno što je rodila mog glavatog brata, napisala je jedna korisnica.

Drugi su ostavljali i smešne, ali i kometare da ih je ovo uplašilo. Uz komentare na fotografiju neki su objavljivali i slike predmeta koji imaju sličan i isti obim. Svaka čast svim majkama! Vi ste stvarno veoma hrabre i jake žene!

(Telegraf.rs/dailymail.co.u)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    21. april 2019 | 23:45

    Mnoge zene seku i spolja i unutra oa onda usivaju jer je bolje da seku nego da se pocepa zena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA