≫ 

3 najnezdravija doručka: Ovo nikako ne biste smeli da jedete ujutro

Doručak je najzdraviji obrok u danu, njime pokrećemo organizam i pripremamo ga za naporne sate koji su pred nama

  • 11

Doručak je najbitniji obrok u doku dana za vaš organizam. Ako želite da dan započnete tako što ćete svom telu pružiti dobru energiju izbegavajte ove tri vrste doručka.

 Voćni sokovi i jogurti 

Iako na njima piše da su 100%  prirodni, kupovni voćni sokovi prepuni su šećera i aditiva. Ovakav napitak će vam trenutno dati energiju, ali će vam je i vrlo brzo oduzeti. Isto tako, kupovni sokovi nemaju veliku nutritivnu vrednost.

Konzumirajte sok od pravog voća koje sadrži vlakna potrebna za regulaciju probave i obogatite ga kašičicom žitarica. Isto vredi i za voćne jogurte, pa odaberite nezaslađeni probiotik pojačan kriškom prepečenog hleba i marmelade.

Da li su 100 % prirodni sokovi stvarno prirodni? Foto: Pixabay.com

Peciva

Peciva, krofne i ukusni kroasani od testa koje kupujemo u pekari su vrlo ukusni i zasitiće vas, ali ti proizvodi takođe često sadrže velike količine aditiva, soli i šećera, što i nije dobra kombinacija za početak dana.

Foto - Ilustracija: Pixabay

Slana peciva zadržavaju vodu u organizmu, a lisnato testo je masno, teško se vari i siromašno nutritivnim vrednostima koja su vašem organizmu preko potrebne za normalan rad. Ako ujutro volite da pojedete pecivo, odaberite ono od celih žitarica i premažite ga mlečnim namazom ili maslacem i marmeladom.

 "Zidarski" doručak

Zidarski doručak podrazumeva masnu, tešku i kaloričnu hranu poput pečenih jaja, belog hleba ili masne salame začinjene majonezom i sličnim namazima. Osim ako ne radite težak fizički posao, ovakav doručak vašem telu zaista nije potreban i ono će ga dugo i teško variti.

Foto: Pixabay.com

Velike količine nezdravih masnoća završiće u obliku masnog tkiva, a vaš organizam neće dobiti sve vitamine, minerale i vlakna koja su mu potrebna. Ako volite ujutro da pojedete jaje, najbolje bi bilo da ga skuvate i kombinujete uz krišku prepečenog hleba i čaj.

(Telegraf.rs/radiosarajevo.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    28. april 2019 | 08:22

    Pa zar nije bilo dorucak sto jači a večera sto slabija??? 😳

  • X

    28. april 2019 | 09:08

    Pa sta da jedem ,musmule,nemo ovo ,nemo ono,kao nezdravo ,idi bre,sir ,jaja i slaninu i kacamak nemenjam😎

  • Čeda Ekser

    28. april 2019 | 08:49

    Po preporucisvih ovih strucnjaka najbolje je da jedemo « gumeni opanci »!!!Srucnjaci,izvinite ali ja ujutro drmam rakijicu,kaficu,i kais slanine ispred sebe...pa dok trajem trajem!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA