Na WC šolji je uradila nešto što gotovo svi rade i istog trenutka je zaboravila 10 godina svog života

Budite svesni da vam se neverovatne, ali i opasne stvari mogu desiti svakoga dana

  • 3

Jedna žena ih Hong Konga, koja je patila od zatvora, izgubila je 10 godina pamćenja nakon što se jako naprezala na wc šolji.

Napoznata žena doživela je pomračenje svesti zbog zatvora i tako zaboravila celu jednu deceniju svog života. To je trajalo 8 sati nakon što je otišla u toalet. Pamćenje joj se vratilo nakon noći provedene u bolnici, iako ona još uvek ne može da se seti šta se dešavalo 8 sati nakon što je izašla iz toaleta.

Neurolog doktor Peng Hiaksiong rekoa je da je ona pretrpela prolaznu globalnu amneziju, misteriozno stanje koje rezultira iznenadnim gubitkom pamćenja.

Toalet, nužda, tablet, WC šolja Foto: Profimedia/Alamy

Doktorka Sara Džarvis rekla je da je potpuno moguće pretrpeti ovakav gubitak pamćenja. Ona je dodala da kada fizički jako gurate, možete da presečete dotok krvi u mozak. U najgorim slučajevima, možete da pretrpite izliv krvi na mozak koji će izazvati šlog.

Poznato je da se gubitak pamćenja dešava kod bodibildera tokom napornog vežbanja. Problem nazvan vasovagalna sinkopa može da se javi od dizanja teških predmeta. Do padanja bodibildera dolazi usled nedovoljno kardiovaskularnih vežba i lošeg protoka krvi kroz mozak.

(Telegraf.rsmirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Karlo

    29. maj 2019 | 15:25

    Došlo je vreme da pored svakodnevih sr*nja u životu, moraš da misliš i o tome kako ćeš s*ati.

  • FANTOM

    29. maj 2019 | 18:00

    Ako je to istina idem na solju i toliko cu se naprezati da zaboravim sve unazad do 2000 a ako me sreca posluzi i malo vise unazad pa makar pukla solja ispod mene. Ima sanse da se nesto iz toga izrodi jer prazan mi je zeludac a creva zavijaju kao da ce bombardovanje.

  • Ivana

    29. maj 2019 | 15:43

    Tačno je 100 %.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA