≫ 

Ova vežba na potpuno prirodan način može da reši problem erektilne disfunkcije

Vežbe karlice mogu da budu rešenje za problem erektilne funkcije kod muškaraca.

  • 1

Istraživanje dvojice fizioterapeuta sa Univerziteta Džejms Kuk u Australiji ističe vežbe karlice kao moguću terapiju za erektilnu disfunkciju, ali i prevremenu ejakulaciju.

Studija je obuhvatila 650 muškaraca koji su radili vežbe karlice kako bi pobedili erektilnu disfunkciju i preranu ejakulaciju, probleme koji obuhvataju veliki deo muške populacije.

- Radi se o vežbama koje obično pomažu ljudima da kontrolišu urinarnu inkontinenciju nakon nekog hiruškog zahvata. Vodili smo se teorijom da iste vežbe za mišiće karlice mogu da pomognu i kod problema sa erekcijom, kaže dr Miers dodajući da ovi problemi uglavnom nastaju zbog nedostatka aktivnosti, kontrole ili snage - Smanjenje mišićnog tonusa povezuje se i sa urinarnom inkontinencijom i može da utiče na snagu polnog organa, ali i proceduru ejakulacije.

Penis, veličina, Erekcija, Impotencija, Potencija, TAMABEPA Foto-ilustracija: Profimedia

Mišići karlice se aktiviraju kada muškarac završi proces mokrenja ili povuče testise. Stoga vežbe imaju za cilj da učvrste te mišiće kako bi povećale njihovu snagu i kontrolu.

- Ove vežbe su za 47 odsto uspele da poboljšaju situaciju kod muškaraca sa erektilnom disfunkcijom i za čak 83 odsto kod ljudi sa preranom ejakulacijom, istakla je doktorka.

Doktorka savetuje da je pre uvođenja vežbi neophodno da muškarci sa ovim problemom posete doktora jer simptomi, posebno kod onih starijih mogu biti i znak bolesti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • uz navedene vezbe

    1. jun 2019 | 08:40

    Kad mokrite dobro protresite penis kako bi cirkulacija prostrujala kroz njega i time se pospesila vitalnost tkiva, i svaki dan dobro prtrljajte glavic iz istih razloga. Svakodnevne erekcije takodje odrzavaju dobru prokrvljenost penisa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA