Pevač danima nije izlazio iz kuće, znojio bi se i tresao kada bi naručio kafu ili sipao gorivo: Lijam Pejn pati od agorofobije

I dalje ponekad patim od toga, u smislu da mi dođu dani kada jednostavno ne želim da izađem napolje, čak ni do prodavnice

  • 3

Pevač Lijam Pejn otkrio je da se bori sa teškom anksioznošću i da u jednom periodu čak nije napuštao sopstveni dom.

U svom poslednjem intervjuu pevač je govorio o svojoj agorafobiji, stanju u kojem se stvara strah od svake situacije u kojoj bi beg bio otežan.

- Razvila mi se agorofobija i nikad ne bih napuštao kuću. I dalje ponekad patim od toga, u smislu da mi dođu dani kada jednostavno ne želim da izađem napolje, čak ni do prodavnice - kazao je Pejn.

Tako bi, priča, i u situaciji kada naručuje kafu u kafiću počeo da se znoji jer bi postajao nesiguran da li radi pravu stvar.

- Razmišljao bih: F**ck, ja ne želim da budem ovde - kazao je.

Situacije koje bi mogle da budu stresne za ljude koji pate od ovog poremećaja mogu da budu napuštanje kuće, boravak na otvorenom prostoru ili putovanje gradskim prevozom.

Kod Pejna anksioznost je rasla čak i kada bi morao da svrati na benzinsku stanicu, dopuni i plati gorivo.

- Sada mogu to da razumem, to je bila stravična anksioznost kada bi mi se u kolima slivale kapljice znoja i javljale misli: "Ne želim da radim ovo" - kazao je pevač.

Dodao je da se, nažalost, u toj industriji takav poremećaj svakome javlja.

- Mislim da u jednom trenutku samo morate da pređete preko tog problema što brže možete - kazao je Pejn.

Pevač je, kao jedan od načina da suzbije svoj strah, uveo ranojutarnje trčanje, u 5 sati.

(Telegraf.rs/independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E eeeee

    3. jun 2019 | 00:01

    I ja sam 15 god patila od toga. UVEK je neko morao da ide sa mnom. Kada sam se SMUČILA svima koji su me podržavali, e onda sam zaboravila da bolujem od agorafobije i počela sama da izlazim. SVE JE U GLAVI.

  • Mirko

    3. jun 2019 | 07:00

    Ja agorafobiju vučem od 2002. godine, statistički 50% se izleči, 25% zaleči (u tu kategoriju spadam) a 25% zaglavi jer ne koristi terapiju i da ne nabrajam ... Uglavnom funkcionišem normalno radim, rekreacija itd, ali imam žutih minuta, e sada, neko zaglavi sa terapijom a neko to prepozna na vreme i odradi na suvo, sve zavisi od stepena i inteziteta... Jbg

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA