≫ 

Razvedenim muškarcima preti zdravstveni problem koji može da ih košta života

Loša vest za razvedene muškarce

  • 10

Muškarci koji žive bez partnerke, bilo da su udovci ili razvedeni imaju veće šanse da umru od srčanog udara, rezultati su nove britanske studije.

Rezultati studije, koji su predstavljeni na konferenciji kardiologa u Mančesteru pokazuju da postoje velike razlike u smrtnosti između muškaraca i žena koji žive bez svog partnera.

U istraživanju su analizirani podaci 1,816,230 osoba koje su se lečile u jednoj britanskoj bolnici od srčanog udara, zastoja srca ili atrijalne fibrilacije između 2000. i 2014. godine. Istraživači su ispitivali vremenski period nakon gubitka partnera tokom kojeg se stvarao rizik od smrti od navedenih bolesti.

Infarkt, Srčani udar

Foto: Profimedia

Rezultati pokazuju da udovci koji dobiju srčani udar imaju za 11 odsto veće šanse da umru, za razliku od žena u istoj životnoj situaciji. Takođe, razvedeni muškarci imaju čak 14 odsto veću šansu da umru od atrijalne fibrilacije za razliku od razvedenih žena.

Što se tiče oženjenih muškaraca, muškarci sa atrijalnom fibrilacijom imali su 6 odsto veće šanse za smrt od žena. Suprotno, neženje su imale 13 odsto manje šanse da umru od srčanih bolesti u poređenju sa ženama koje nisu imale partnera, zaključak je koji posebno ističe ulogu koju brak kod žena ima za zdravlje srca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA