≫ 

Glumica progovorila o svojoj borbi sa analnim rakom i otkrila koji su neočekivani simptomi ove opasne bolesti

Poznata glumica rešila je da progovori o zdravstvenom problemu sa kojim se bori

  • 1

Očajna domaćica Marsija Kros (57) upustila se u novembru 2017. godine u borbu sa analnim rakom nakon što je lekar na redovnom godišnjem pregledu uočio promenu na ovom delu tela.

Ona je otvoreno progovorila o tome kako je rak dijagnostikovan i kako se bori da pobedi stigmu koja prati obolele.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели 🔥 ℳᎯℛℂℐᎯ ℂℛᎾЅЅ - ℳᎯℋᎾℕℰᎽ 🔥 (@marcia_cross_fan) дана

- Znam da ima dosta ljudi koji se stide. Ako imate rak, treba li da se osećate postiđeno? Kao da ste uradili nešto loše jer se on eto nalazi u vašem anusu? Mislim, zaista! Već nam je svega ionako dovoljno, izjavila je glumica.

Posle dve nedelje hemoterapije i šest nedelja radijacije, Marsija je morala da zbog neželjenih dejstava terapije obustavi svoj rijaliti šou. Bilo joj je potrebno neko vreme da progovori o svojoj bolesti.

- Anus, anus, anus! Ha! Moraćete prosto da se naviknete na to!, rekla je ona.

Veoma je važno da primetite simptome i javite se doktoru na vreme jer rano otkrivena bolest daje vam veće šanse za izlečenje.

Marsija se angažovala na edukaciji o humanom papiloma virusu (HPV) koji je odgovoran za više od 91 odsto analnih tumora, pored raka grla, genitalija i cerviksa. Načešći simptom HPV su analne bradavice, a drugi simptomi su polipi i promene na koži.

Marsijin muž Tom Mahoni suočio se sa dijagnozom raka grla 2009. godine. Bolest takođe izaziva HPV virus koji može da se prenosi sa osobe na osobu samo putem kontakta kožom. Lekari su istakli da je njen rak verovatno povezan sa rakom koji je imao njen muž.

Sada, godinu i po nakon dijagnoze, Marsija se oseća odlično.

- Osećam se ponovo normalno, ali novo normalno. Mislim da nikada više ništa od toga neću uzimati zdravo za gotovo. Ja sam sada žena koja ide u toalet i mislim u sebi “Da! Predivno je to što moje telo može da uradi. Zaista sam mu zahvalna”, rekla je ona.

(Telegraf.rs/womenshealthmag.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA