• 0

Ako vam se ovo dešava nakon velike nužde, to može biti znak za najagresivniji oblik raka

Rak pankreasa je takav tumor koji je jako teško dijagnostifikovati

  • 0

Znamo da rak debelog creva daje promene kao što su krv u stolici, ali da li ste znali da u izmetu možete da prepoznate i simptome raka pankreasa.

Kris Davej je na Fejsbuku podelio svoje iskustvo kako je putem ovih neobičnih siptoma ustanovio da ima rak pankreasa i da je zahvaljujući tome danas živ.

Na početku nije pridavao značaj činjenici da njegovu stolicu nije mogla da odnese voda u toaletu. Pored toga, često su ga svrbeli dlanovi i stopala i primetio je žute mrlje na beonjačama.

Sve ovo ga je natreralo da se javi lekaru koji je ustanovio dijagnozu tumora pankreasa.

Stomak, Bol u stomaku, Bol u želucu, Žgravica, Gorušica, Želudac, Kiselina, Bol

Rak pankreasa je teško ustanoviti u ranoj fazi; Foto-ilustracija: Profimedia

Operacija je trajala osam sati, a nakon toga Kris je išao na hemioterapije. Preživeo je samo zašto što su bolest otkrili u ranom stadijumu.

-Nikada nisam pio ni pušio. Sve je počelo svrabom dlanova i stopala. Onda mi se promenila stolica. Nije prolazila kroz wc šolju i bila je čudnog mirisa, ne lošijeg, ali drugačijeg, ispričao je Kris svoju priču da Daily Mail.

Plutajuća, masna stolica može da bude i simptom žutice, ali u Krisovom slučaju je bilo ono najteže stanje.

On je imao sreće jer je bolest otkrio u početnom stanju jer je rak pankreasa jedan od najagresivnijih, a čak četvrtina pacijenata umre u roku od mesec dana od postavljanja dijagnoze.

(Telegraf.rs/ Dalymail.co.uk)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima