≫ 

Njegovo veličanstvo - krastavac: Idealna dijeta za detoks i eliminisanje viška kilograma bez gladovanja

Dijetu je mnoog lakše držati kada su nam na dohvat ruke sveže namirnice

  • 0

Gubljenje kilograma je lakše nego ikad i za to vam je potrebno samo sedam dana, a namirnice koje jedete tokom dijete su osvežavajuće i idealne za ove vrućine - kao što je krastavac.

Pogledajte ovaj plan ishrane u kojoj je glavna namirnica krastavac. Ne samo da će vam krastavac pomoći u gubitku kilograma, već će popraviti varenje, očistiti creva, uraditi detoks organizma, ubrzati metabolizam, očistiti kožu i zaštiti je od akni. Krastavac je bogat kalijumom, vitaminima B, K i C, bakrom i manganom. Ima skoro sve što je potrebno našem organizmu.

Doručak

krastavac Foto: Pixabay.com

Pomešajte jednu šolju iseckanog krastavca sa jednom šoljom niskomasnog grčkog jogurta. Ovom doručku možete dodati i jabuku ili dve breskve ako vam je suviše lagan.

Ručak

1. opcija

Napravite salatu od zelenog lisnatog povrća, krastavca i paradajza i pojedite je sa parčetom hleba od celog zrna žitarica.

2. opcija

Kako biste ubrzali metabolizam, isprobajte sledeći recept:

- 1 krastavac;

- 1 šolja voća;

- 2 krompira;

- 1 parče hleba od celog zrna žitarica.

krastavac Foto: Pixabay.com

Skuvajte ili ispecite krompir i blago ga začinite solju i biberom. Pojedite ga sa salatom od krastavca i hlebom. Kao užinu, pojedite voćnu salatu i šolju čaja.

3. opcija

- 1 krastavac;

- 1/2 šolje tunjevine;

- 2 jaja;

- 2 krompira;

- 3 parčeta hleba od celog zrna žitarica.

Skuvajte ili ispecite krompir i blago ga začinite solju i biberom. Skuvajte jaja. Preko krompira stavite jaja, tunjevinu i kriške krastavca. Pojedite ručak uz hleb.

Šejk od krastavca za užinu

smuti proteinski foto: pixabay.com

Ako osećate glad između obroka, napravite ovaj ukusan šejk. Posle ovog šejka, sigurno nećete osećati krivicu što ste ga popili, a možete ga konzumirati u neograničenoj količini.

Potrebno vam je:

- 1 krastavac;

- 1 jabuka;

- puna šaka spanaća;

- kašičica đumbira;

- kašika oraha ili badema.

Sameljite krastavac, spanać i jabuku sa sojinim ili bademovim mlekom. Možda će biti potrebno da dodate još 1/4 šolje tečnosti. Dodajte sitno iseckani đumbir, izmiksajte, pa ukrasite iseckanim orašastim plodovima.

Večera

krastavac Foto: Pixabay.com

Noćni obrok je jednostavan. Izaberite omiljeno voće i uživajte u voćnoj salati. Nemojte pojesti više od jedne i po šolje voća.

Ovaj plan ishrane je prilično rigorozan, ali apsolutno efikasan. Ubrzaćete metabolizam i vaše telo će početi da sagoreva masti.

Kako biste videli maksimalne rezultate, svakodnevno vežbajte 20-30 minuta.

(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA