Vreme čitanja: oko 2 min.

Zaboravite na intimu u bazenu, ako ne želite da vas zadesi neki od ovih problema

Vreme čitanja: oko 2 min.

Osim što hlor ne voli vašu vaginu, a voda u njoj stvara mikropukotine, ni sam doživljaj nije preterano ugodan

  • 2

Čim dođe leto i vrućina udari u glavu, teško je ne pomisliti kako bi bilo dobro brčkati se u osvežavajućem bazenu ili moru, reci, jezeru, i pritom uživati u intimnom druženju s voljenom osobom.

Pogled na golišavo telo partnera i grljenje u bazenu s lakoćom može prerasti u nešto više. Premda je seks u vodi na ljetnim temepraturama daleko ugodniji od onoga u toploj sobi, on ipak nije najpametnija ideja, naročito za žene. Ginekolozi upozoravaju na čak sedam neugodnosti koje mogu da vam se dese zbog nekoliko minuta uživanja pod vodom.

 

Jajnik, jajnici

Foto: Shutterstock

Poremećaj pH ravnoteže u vagini

 

Izlaganje osetljive kože vagine vodi sa hlorom u bazenima nesumnjivo se poigrava s normalnim nivoom pH faktora, koji je ključan za njeno zdravlje. Ne samo da ste tada osetljiviji na infekcije mokraćnog sistema, već rizikujete i da pokupite polno prenosivu bolest.

I još jednom - polno prenosive bolesti

Ekstremno je važno da znate kako voda nije lubrikant i može vam nauditi više nego što mislite. Upotreba vode kao lubrikanta može stvoriti mikropukotine u vagini, što povećava rizik od zaraze polnim bolestima kao što su herpes i HIV.

Hlor nije prijatelj vagine

Znate koliko smrdi hlor na bazenima? A sada zamislite što ova moćna hemikalija tek može uraditi vašim intimnim delovima ako dospe u njihovu unutrašnjost, a zasigurno hoće ako se seksate u bazenu.

Seks u vodi nije kontracepcija

U redu, seks u vodi neće povećati vaše šanse da zatrudnite, ali ih bogami neće ni smanjiti. Ne pouzdajte se u to, nego se držite kondoma, hormonskih pilula i slično.

I dalje treba da mokrite nakon seksa

 

Možda mislite da nema potrebe mokriti nakon seksa u bazenu jer je zbog hlora voda sterilna. Ne možete biti u većoj zabludi no što jeste. Naprotiv, još je važnije da odete na WC tada nego u uobičajenim okolnostima, s obzirom na to da se u bazenu lakše razvijaju infekcije.

Nije ugodno kao što mislite

Osim što hlor ne voli vašu vaginu, a voda u njoj stvara mikropukotine, ni sam doživljaj nije preterano ugodan. Ako nastavljate s penetracijom usprkos bolu i/ili neugodi, ne samo da ćete fizički oštetiti vaginu, nego se možete i ozbiljno povrediti.

Najbolje ostati kod predigre

Mnogo je sigurnije seksati se pod tušem nego u bazenu ili đakuziju. Niko vam ne brani da se dirate pod vodom i međusobno pripremate za glavni čin na suvom. I to je seksi vodena zabava, ali bez negativnih nuspojava. Seks treba da ima elemente avanture, ali avantura vas ne sme koštati zdravlja.

(Telegraf.rs/net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zabrinuta

    22. jun 2019 | 05:19

    Da li ako neki decko svrsi u bazenu mogu da zatrudnim ako se kupam u njemu i ja posle?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA