Usisavanje, utezanje i češanje: Šta sve žene rade da im vagina bude lepša i tako narušavaju zdravlje

U nameri da zablistaju, žene rizikuju upale, infekcije, pa čak i ozbiljne povrede vagine

  • 9

Usprkos činjenici da ne postoji savršena vagina, rastući broj žena traži pomoć kako bi svojoj promenile izgled.

Ginekolog Širin Lakani sugeriše kako je najbolja stvar koju možete uraditiiti za svoju vaginu prihvatanje njenog izgleda sa svim vrlinama i manama. Na sveopšti šok, otkrila je šta sve žene isprobavaju ne bi li dobile savršenu vaginu. I naravno da ove tretmane nipošto ne podržava i strogo zabranjuje jer narušavaju zdravlje žena.

Parno čišćenje vagine

orgasm

Foto: Pixabay.com / Nekada se smatralo da žene koje ne mogu da dožive vaginalni orgazam nisu mentalno zrele

Ovaj trend popularizovale su svetske zvezde, među kojima su Krisi Tajgen i Gvinet Paltrou. Tretman parom navodno dubinski čisti unutrašnjost vagine te pomaže da se iz nje izvuče sekret. Ova praksa, međutim, može da bude vrlo opasna jer povećava rizik od opekotina osetljive kože intimnoga područja.

Ispiranje vagine

Brojne žene ispiraju unutrašnjost vagine mešavinom vode i sirćeta. Veruje se da ovaj tretman ostavlja vaginu svežom i rešava je neugodnog mirisa uzrokovanog bakterijama. Takvo ispiranje ne samo da uklanja loše bakterije, već i one koje su nužne za intimno zdravlje.

Stavljanje parfema

Marilin Monro je jednom izjavila kako svake večeri pre spavanja stavlja na svoju vaginu malo parfema marke Chanel. Ali, ova je praksa zapravo vrlo loša za zdravlje vagine. Tako je ona osetljivija na bakterije. Hemikalije iz parfema uzrokuju iritacije i infekcije intimnoga područja.

Umetanje stranih objekata

Vagina, Bol, Menstruacija

Foto-ilustracija: Profimedia

Tamponi, menstrualne čašice i seksualna pomagala dizajnirani su za umetanje u ženski spolni organ, ali sve ostalo ni pod razno. Stvari poput krastavaca i banana mogu izazvati iritacije zbog svoje neprikladne teksture, što može rezultirati bolovima i osećajem nelagode.

Nošenje uskih pantalona

Skinny traperice u redu je nositi povremeno, ali ako s time preterujete, možete navući gljivičnu infekciju i/ili iritaciju usled trenja. Važno je da vagina ima porsotra za “disanje”. Nošenje uske ili sintetičke odeće kao što su helanke, skinny traperice i bodiji stvaraju okruženje koje je plodno tlo za infekcije i upale.

Češanje kad svrbi

Sve žene ponekad osete svrab “tamo dolje”, ali tada biste svakako trebale da izbegavate agresivno češanje, koje ponekad može izazvati iritaciju i upalu, koja često rezultira lezijama i otvorenim ranama.

Nošenje prljavih gaćica

Žene svakoga dana proizvode vaginalni sekret, koji neretko završava na gaćicama. Ako ih ne menjate redovito, rizikujete gljivična oboljenja. Takva infekcija nastaje kada se rašire bakterije, a ako nosite prljave gaćice, dopuštate bakterijama iz prethodnoga dana da se razmnože.

Istiskivanje plikova

NE ZA FIČER! Brijač, brijanje, Depilacija, Bikini, Brazilska

Foto-ilustracija: Profimedia

Ponekad na intimnom području nikne bubuljica ili plik, obično nakon brijanja, kada je koža iziritirana ili uraste dlačica. Ti plikovi nisu isti kao oni na licu. Istiskivanjem samo gurate bakterije dublje pod kožu i rizikujete infekciju.

Usisavanje menstruacije

Nedavno se društvenim mrežama proširio “trik” za skraćivanje trajanja menstruacije. Žene uvlače crevo usisavača u vaginu i doslovno usisavaju menstrualnu krv. Ova bizarna praksa definitivno je najopasnija od svih prethodno navedenih. To crevo nije sterilno i pomoću njega unosite u matericu bakterije, a sam čin usisavanja može da napravi ozbiljnu štetu na zidovima vagine, kao i stidnim usnama.

(Telegraf.rs/net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA