Opasna polna bolest prenosi se po celom telu, a može da živi u našim crevima i do 80 godina

Polne bolesti su opasne upravo zbog toga što se veoma lako prenose

  • 2

Hlamidija je jedna od najčešćih polno prenosivih bolesti, a ukoliko se ne leči ona se širi i na druge delove tela.

Hlamidija dovodi do upalne bolesti pelviksa, upale testisa pa čak i steriliteta. Čak 70 odsto inficiranih žena i 50 odsto muškaraca ne pokazuju simptome bolesti. Simptomi mogu biti bol prilikom mokrenja, neobičan sekret i neprijatan osećaj tokom seksa.

Ishrana, Anoreksija, farmerke, Dijeta, Polno prenosive bolesti, Sida, Hiv, Hlamidija, Gonoreja, Sifilis, Stomak, Jajnici Foto-ilustracija: Profimedia

Istraživači su ukazali da veliki broj žena razvije ovu bolest u rektumu uprkos tome što održavaju higijenu i nemaju analni seks. Ova infekcija može da se javi kada se sekret iz vagine prenese na anus. Retko kada se ovo dešava kod muškaraca.

Kod muškaraca simptomi hlamidije su beli zamućeni iscedak, osećaj pečenja kada urinirate i iritiran vrh penisa. Muškarci su dobijali bolest nakon oralnog seksa, jer veliki broj njih nikada nije primao oralni seks. Infekcija se pokazala u rektumu samo kod 2,4 odsto od 84 ispitanika.

Svi muškarci koji nisu imali oralni seks bili su bez hlamidije. Ona je prisutnija kod homoseksualnih muškaraca. Bakterija je opasna jer može da se sakrije u crevima obolelog i da iako je izlečena tu boravi narednih 80 godina. Poznata je po tomei da preživljava u gastrointestinalnom traktu životinja.

(Telegraf.rs/dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kulov

    12. jul 2019 | 06:25

    ne razumem tekst, oralni sex ne može a vaginalni je ok?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA