• 3

Kajsije kriju eliksir dugovečnosti, a on se nalazi baš u delu koji svi bacamo

Neke teorije tvrde da je za celokupno zdravlje organizma i odbranu od raka potrebno da svako od nas pojede 7 koštica kajsije na dan

  • 3

Kajsije, slatko voće pogodno za spremanje pekmeza, kompota, sladoleda i soka, u sebi čuva košticu koju mnogi od nas bacaju, a nisu ni svesni da se unutra krije riznica zdravlja.

Koštice kajsije možete kupiti i kao grickalice, a možete i da ih pečete. Pogodne su  za užinu jer je njihova hranljivost veoma slična hranljivosti badema.

Koštice kajsije su poznate kao lek za jačanje imuniteta, za borbu organizma protiv raznih telesnih infekcija, a postoji i velika debata o tome da li sadržaj leatrila (amigdalina) može da pomogne u tretiranju pacijenata koji imaju rak.

kajsija, koštica

Foto: Pixabay

Bogate su vitamniom B17 o kojem se govorilo da leči rak još u praistorijskom Egiptu.

Prvo sistematsko proučavanje vitamina B17 datira sa početka prošlog veka, kada je hemičar Bohn naveo primer da se tokom destilacije vode od gorkih badema, oslobađa hidrocijanična kiselina koja ubija ćelije kancera.

Koštice kajsije sadrže najveću koncentraciju vitamina B17 na planeti. U njegovom molekulu se nalaze dve jedinice šećera, jedna cijanida i jedna benzadelhida, koji se u ljudskom organizmu oslobađaju, nailazeći samo na maligne ćelije.

Važno je da koštice konzumirate žvakanjem, a ne samlevene ili da ih gutate. Uvek je bolje da birate one gorkog ukusa jer one imaju veću koncentraciju vitamina B17.

VIDEO: Beba probala mango i napravila najslađu facu

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Maya

    Ali ne valja puno da se jedu 5 u toku dana

  • pink panter

    I caj od kopriva je dobar lijek

  • Predator

    Kostice kospice kako se već kaže sprecavaju kancerogene bolesti.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima