≫ 

Da li je stvarno neophodno da piškimo odmah nakon seksa i šta ako to ne uradimo?

Sigurno ste do sada nebrojano puta čuli savet da je dobro urinirati nakon odnosa

  • 12

Uriniranjem nakon seksualnog odnosa smanjićete rizik od dobijanja urinarne infekcije, ali da li je ovo zaista neophodno? Šta može da se desi ako ne odete u toalet nakon seksualnog odnosa jer vam se prosto ne ide.

Dr Sara Brever objasnila je da li uriniranje nakon odnosa zaista utiče na naš organizam.

Devojka, žena na VC WC šolji, šolja, toalet papir, urin, urinarna infekcija besike, besika, prehlada, eserihija Foto: Profimedia/BE&W, Pixabay

Da treba da idete u toalet nakon seksa, ako ste žena

Tokomk odnosa bakterije mogu da stignu do uretre gde može da dođe do njihovog umnožavanja i stvaranja infekcije- cistitisa, koji je mnogo češći kod žena nego muškaraca.

Uriniranjem izbacujemo štetne bakterije iz bešike

Uriniranje odmah nakon seksa sprečava bakterijeb da uopšte stignu do bešike. Na taj način se uretra spira i sprečava da bilo koja bakterija koja je dospela tu seksualnim putem uopšte dospe do bešike.

Neke žene su sklonije ovakvim infekcijama od drugih

Simptomi urinarnih infekcija su peckanje, nagon za uriniranjem i kada završite sa pražnjenjem, promenjenu boju mokraće. Srća je da danas antibiotici uspešno leče ove infekcije, ali neke žene su podložnije infekcijama urinarnih outeva zbog problema s bubrezima, menopauze ili genetske predispozicije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA