• 5

Ovo je prvi simptom da penis počinje da se okoštava: Retko stanje koje je i te kako moguće!

Zbog progresije deformiteta stvara se bol u toku erekcije ili u opuštenom stanju

  • 5

Šezdesettrogodišnjak je otišao u bolnicu nakon što je pao na ivičnjak i povredio koleno. Počelo je da ga boli koleno, pa je otišao na pregled. Tamo je naglasio da oseća bol i u penisu. Prostata mu nije bila natečena.

Snimljena mu je karlica kako bi se otklonile bilo kakve mogućnosti frakture od pada. Kad je medicinski tim pogledao snimak, otkrili su da mu se penis pretvara u kost već neko vreme.

Okoštavanje penisa je izuzetno retka pojava, i manje od 40 slučajeva je pribeleženo kroz istoriju. Ovakvo stanje nastaje kad se soli kalcijuma nagomilavaju u mekom tkivu penisa i stvaraju ekstraskeletnu kost.  

Peyronie's disease, urologija rentgenski snimak

Foto: Shutterstock

U sličnom slučaju iz 2017. godine, doktori su našli kalcificirano tkivo u 80% penisa četrdesettrogodišnjeg čoveka.

Najpoznatiji uzrok ovome je Peironieva bolest, stečeni deformitet penisa, koja izaziva zakrivljenost kod erekcije. Zbog progresije deformiteta stvara se bol u toku erekcije ili u opuštenom stanju.

Procenjuje se da je Peironieva bolest zastupljena kod 0.5 do 13% muškaraca u SAD, mada mnogi muškarci nisu svesni da je imaju.

Nažalost, u ovom konkretnom slučaju tim nije bio u mogućnosti da razjasni šta je uslovilo ovaj problem. Pacijentu je rečeno šta mu se dešava, ali je ipak odlučio da ode uprkos medicinskom savetu.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Dragana

    Volim

  • 1111

    Napokon jedna kost u penisu. Bog nam.dao 12 pari rebara a penis bez kosti. I nije fer.

  • Goranče

    Kod mene je vazda tvrd ko kost, a ne okoštava. Medicinsko stanje zvano erekcija. Vrlo retko kod muškaraca preko 60 godina, najviše zastupljeno kod tinejdžera.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima