Ovo je prvi simptom da penis počinje da se okoštava: Retko stanje koje je i te kako moguće!

Zbog progresije deformiteta stvara se bol u toku erekcije ili u opuštenom stanju

  • 5
Peyronie's disease, urologija rentgenski snimak Foto: Urology Case Reports / CC BY-NC-ND 4.0

Šezdesettrogodišnjak je otišao u bolnicu nakon što je pao na ivičnjak i povredio koleno. Počelo je da ga boli koleno, pa je otišao na pregled. Tamo je naglasio da oseća bol i u penisu. Prostata mu nije bila natečena.

Snimljena mu je karlica kako bi se otklonile bilo kakve mogućnosti frakture od pada. Kad je medicinski tim pogledao snimak, otkrili su da mu se penis pretvara u kost već neko vreme.

Okoštavanje penisa je izuzetno retka pojava, i manje od 40 slučajeva je pribeleženo kroz istoriju. Ovakvo stanje nastaje kad se soli kalcijuma nagomilavaju u mekom tkivu penisa i stvaraju ekstraskeletnu kost.  

Peyronie's disease, urologija rentgenski snimak Foto: Shutterstock

U sličnom slučaju iz 2017. godine, doktori su našli kalcificirano tkivo u 80% penisa četrdesettrogodišnjeg čoveka.

Najpoznatiji uzrok ovome je Peironieva bolest, stečeni deformitet penisa, koja izaziva zakrivljenost kod erekcije. Zbog progresije deformiteta stvara se bol u toku erekcije ili u opuštenom stanju.

Procenjuje se da je Peironieva bolest zastupljena kod 0.5 do 13% muškaraca u SAD, mada mnogi muškarci nisu svesni da je imaju.

Nažalost, u ovom konkretnom slučaju tim nije bio u mogućnosti da razjasni šta je uslovilo ovaj problem. Pacijentu je rečeno šta mu se dešava, ali je ipak odlučio da ode uprkos medicinskom savetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    19. avgust 2019 | 00:23

    U jednom neformalnom razgovoru kaze meni jedan doktor ako ti se k... dize ti si zdrav covek ako ti se k... ne dize od.ebo si onda,kad se covek malo zamisli i promisli to je stvarno tako

  • 1111

    19. avgust 2019 | 05:48

    Napokon jedna kost u penisu. Bog nam.dao 12 pari rebara a penis bez kosti. I nije fer.

  • Dragana

    19. avgust 2019 | 08:45

    Volim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA