≫ 

"Bauljaću do oltara ako treba": Odlučna žena ne želi da joj tumor na mozgu pokvari dan svadbe

Mlada je odbila da joj tumor veličine loptice za golf pokvari najlepši dan u životu

  • 0
christina anderson Foto: Christina Anderson

Doktori su joj otkrili benigni tumor veličine golf loptice koji joj pritiska deo mozga i time utiče na ravnotežu.

Oko godinu dana, Kristina Anderson (24) iz Južne Dakote, pati od jakih vrtoglavica nakon veridbe sa Brendonom Jensenom u decembru 2017. godine.

Jednog dana u maju ove godine, dok je planirala detalje venčanja, soba je počela da joj se "vrti ukrug". Počela je da povraća i nije mogla da hoda pravom linijom.

Otišla je u lokalnu bolnicu na skener. Doktori su joj otkrili benigni tumor veličine golf loptice koji joj pritiska deo mozga i time utiče na ravnotežu.

 
 
 
View this post on Instagram
Merry Christmas! :) Successful Jensen Christmas! 😍A post shared by Christina Anderson (@christinaanderson94) on

Iako je ovo saznala, Kristina je bila odlučna da ode na operaciju, ali i da ima svoje venčanje koje je platila i koje je toliko dugo planirala.

Nakon nekoliko meseci terapije i odlučnog odbijanja štapa, Kristina je prošetala do oltara bez ičije pomoći i udala se za Brendona Jensena 10. avgusta ove godine.

Kristina je rekla da, kad je prvi put iskusila vrtoglavicu, mislila je da je to zbog pada šećera u krvi.

- Išla bih u bolnicu svaki put kad bih se onesvestila. Uradila sam testove za dijabetes, ali bi se svaki put vratili negativni - priseća se Kristina.

Nijedan skener nije uradila do tog dana u maju kad je iskusila jak napad vrtoglavice zbog kog je povraćala.

- Doktoru je mnogo vremena bilo potrebno da se vrati sa rezultatima kako bi mi rekao šta se dešava. Znala sam da nešto nije u redu. Ušao je u prostoriju i rekao mi je da su našli veliki tumor na mom mozgu - kaže Kristina.

Dijagonostikovan joj je hemangioblastom - retki benigni tumor koji se pojavljuje u mozgu, kičmenoj moždini ili iza oka. Simptomi se pojavljuju u obliku glavobolje, gubitka ravnoteže, mučnine i povraćanja. Kristina je imala operaciju koja je trajala osam sati i nakon nje se fokusirala na vežbanje kako bi nesmetano hodala na dan svog venčanja. U tome je i uspela.

Naučnici ne znaju šta uslovljava pojavljivanje ovog tumora, ali veruju da je to kombinacija genetike i uticaja iz okruženja.

Leči se operacijom. Ako se ne može u potpunosti ukloniti hirurški onda se pokušava sa zračenjem. Ako se ne leči na vreme, tumor može izazvati trajnu štetu nerava koja bi dovela do potpunog gubitka ravnoteže.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA