≫ 

Devojke, KONAČNO je razbijen jedan od najvećih mitova o kontraceptivnim pilulama

Do sada je vladalo uvreženo mišljenje da od kontraceptivnih pilula možete da se ugojite

  • 0

Mnoge devojke su se zbog mogućnosti od dobitka viška kilograma odlučivale da zaobiđu kontraceptivne pilule, ali vreme je da prestanete da verujete u ovaj mit.

Sigurno ste do sada čuli mnoge žene ali i zdravstvene radnike koji tvrde da je moguće gojenje zbog hormona iz kontaceptivne pilule.

Ipak, najnovije istraživanje tvrdi da je ovo verovanje potpuno neosnovano i da ne postoji nikakav dokaz da kontraceptivne pilule izazivaju gojenje.

Mršavljenje, mršava, debela devojka, dijeta Foto: Profimedia/Alamy / Kad smršate u vašem telu će se promeniti bar 12 stvari

Objašnjenje je sledeće- žene u reproduktivnom dobu su sklone variranju u kilaži i to nema nikakve veze sa pilulama. Apsolutno nema nikakvog razloga da odustanete od ovakvog vida kontracepcije zbog straha od gojenja.

U istraživanju sve žene su nabacile određeni broj kilograma, i one koje su pile hormonske pilule i one koje nisu.

Ipak, šta je sa većinom žena koja tvrdi da su se ugojile odmah nakon što su počele da koriste ovaj vid kontracepcije?

-Kada počnete da pijete pilule velike doze estrogena čine da se tečnost zadržava u organizmu što dovodi do osećaja naduvenosti, objašnjavaju eksperti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA